3
Domaći fudbal

SAVIĆEVIĆ OPTIMISTA: „Zvezda može do Lige šampiona“

Objavljeno: 16.12.16 u 13:02

Dejan Savićević ne veruje da će i jedna generacija uspeti da ponovi ono što su on i saigrači uradili 1991. godine u Bariju, ali je siguran da Zvezda može ponovo do plasmana u Ligu šampiona.

Aktuelni predsednik Fudblskog saveza Crne Gore i jedan od najvažnijih aktera u ostvarenju najvećeg uspeha u istoriji Crvene zvezde ali i srpkog fudbala, smatra da je uspeh te generacije jednostavno neponovljiv. Međutim optimističan je po pitanju toga da bi njegov nekadašnji klub mogao ponovo, u skorijoj budućnosti do evropske elite.

„Teško je timovima iz našeg dela Evrope da budu konkurentni velikanima, posebno finansijski. Zvezda je veliki klub, sa bogatom istorijom i nadam se da će se vratiti na stare staze uspeha u evropskim takmičenjima. Nažalost, zbog velike razlike u finansijama mislim da neće moći da dostigne visine kao što je to uradila. Ipak, verujem da može da se kvalifikuje u grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope“, rekao je Savićević za „Omnisport“.

Popularni „Genije“ je rekao da se rado priseća perioda provedeng u crveno-belom dresu i često ističe da mu je taj period najbolji tokom čitave njegove bogate igračke karijere.

„Imali smo odličan tim pun sjajnih fudbalera, stadion je uvek bio krcat i imali smo veliku podršku armije navijača. Osvojio sam sve što sam mogao sa Zvezdom – Kup šampiona, Interkontinentalni kup, titulu prvaka Jugoslavije i nacionalni kup. Napredovao sam kao igrač u Beogradu i postao poznat u svetu fudbalu. Uvek se sa osmehom prisetim tog perioda“, zaključio je Savićević.

Pripremio: Vladimir Kolarik

 

0
0

3 Komentara

  1. LEGENDA;;SECAM SE KAO DA JE JUCE BILO U MUNCHENA SA BAJERNOM LEGENDA POBEZE SA CENTRA JURGENU KOLERU I DADA GO KRALJ :

    0
    0
    Odgovori
  2. dejo majstore, bio si u fudbalu kao igrac GENIJE … bilo ko … za koji klub da navija … posle cigre-milosa milutinovica, sekija-sekularca ti si dejo bio fudbalski madjionicar … da mi NE zamere: beara, vukas, durkovic, jusufi, melic, lamza, vasovic, kovacevic, skoblar, oblak … piksi.stojkovic i jos puno njih … TI si dejo kao fudbaler bio medju najbolje … ALI … ovam i ovakom izjavom … sebe toliko srozavas … da ispade da pojma nemas … ni kao kad si selektor bio … dejo ONI ni za JSL nisu, da im nije predsednika zvezde u senci koji ih :ORGANIZUJE; MEDIJSKI PROMOVISE; FINANSIRA , BODOVE i TITULE OTIMA … dejo , crni dejo … tvoj glas se daleko cuje … nemoj da se BRUKAS !!!

    0
    0
    Odgovori
    • Da li si 1990. verovao da ce Zvezda da uzme Kup Sampiona? A onda ti se iduce godine desila najveca mora… Zato cuti i idi na Kalemegdan, hrani golubove i juri babe…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter