1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Crvena zvezda prebrodila ‘Real sa Nišave’, prelep gol Donalda (VIDEO)

Objavljeno: 10.12.16 u 19:51

U derbiju 20. kola Superlige Srbije Crvena zvezda je na svom stadionu savladala Radnički iz Niša 2:1 (2:1).

Nije ovo bila prelepa igra Crvene zvezde, ali su tri boda najvažnija i četa Miodraga Grofa Božovića je ispunila zacrtani cilj. Crveno-beli su slavili sa 2:1 golovima Ruiza i Donalda, dok je strelac za goste bio Pavkov.

Utakmica nije mogla lepše da počne za crveno-bele. Igrao se 3. minut kada je Plavšić centrirao, Sikimić loptu spustio na šesnaesterac, uhvatio je iz prve Ruiz i pogodio donji desni ugao gola Bajića. To je dovelo do toga da se utakmica otvori, Radnički je krenuo napred i u 12. minutu izjednačio. Bulatović je dao dugu loptu do Mrkića na levoj strani, ovaj je ostavio za Stojanovića, bivši igrač Crvene zvezde je digao na peterac, a Pavkov izjednačio na 1:1.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Nekoliko minuta kasnije Zvezda je imala novu šansu, Ruiz je pokušao, ali je Bajić bio na mestu. U 23. minutu domaćin je ponovo stigao do prednosti. Centrirao je Anđelković, odbrana Radničkog je loptu izbacila na ivicu kaznenog prostora, Kanga je traljavo šutirao, ona srećno stigla do Donalda, a ovaj se sedam metara zakucao u gol. Do kraja prvog poluvremena Zvezda je imala još jednu šansu, ali je Ruiz zakomplikovao i nije uputio šut iz izgledne šanse. Crvena zvezda je na poluvreme otišla sa vođstvom 2:1.

(Izvor: YouTube/Sport Nation)

Drugo poluvreme je otvorila šansa za Radnički, ali i bakljada Delija na ‘severu’. Prvo veće uzbuđenje videli smo u 60. minutu kada je centrirao Kanga, lopta uz dosta sreće stigla do Sikimića, a ovaj sa par metara je prebacio daleko preko gola. U 65. minutu imao je novu priliku Radnički, ali je Mrkić bio sebičan i nije uposlio Stojanovića. Sjajnu šansu Crvena zvezda je imala u 73. minutu kada je Anđelković izveo korner, Fibel sjajno skočio, a Bajić loptu izvadio iz gola. Samo nekoliko sekundi kasnije priliku je imao i Le Talek. Posle toga usledio je miran period utakmice, Crvena zvezda je spustila tempo, Radnički je pokušao da dođe do izjednačenja, ali bezuspešno. Crveno-beli su savladali Nišlije sa 2:1 i sada Vojvodini pobegli na devet bodova, kao i Partizanu koji ima utakmicu manje.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva Crvena zvezda ide u goste Radniku iz Surdulice, dok Radnički u Nišu dočekuje Metalac.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI 2:1 (2:1)
Ruiz 3, Donald 24 – Pavkov 11

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 14.200
Sudija: Nenad Đokić

CRVENA ZVEZDA: Manojlović – Petković, Le Talek, Fibel, Anđelković – Poletanović, Donald, Kanga (od 72. Račić), Ruiz, Plavšić (od 82. Ristić) – Sikimić (od 72. Orlandić).
RADNIČKI: Bajić – Petrović (od 46. Mitrović), Bulatović. Stanković, Radivojević – Arsić, Stanojević, A. Jovanović, Stojanović (od 73. Apostolović), Mrkić – Pavkov.

[/stextbox]

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter