12
Domaći fudbal

TAVAMBA PREDSTAVLJEN U HUMSKOJ: Jedan, dva, tri – kreni! (VIDEO)

Objavljeno: 27.11.16 u 13:52

Partizan je danas na stadionu u Humskoj predstavio svoje prvo ‘zimsko’ pojačanje – Kamerunca Leandrea Gaela Tavambu Kanu.

Nekoliko dana je trajao spor oko dolaska Leandrea Tavambe u Partizan, kamerunskog napadača koji je prethodni mandat imao u kazahstanskom Kairatu. Danas je, kao što smo i najavili, održana ‘vanredna’ konferencija na kojoj je napadač predstavljen javnosti.

Uvodnu reč imao je Ivica Iliev, sportski direktor Partizana, koji je objasnio kako je došlo do saradnje sa Tavambom.

– Prošle nedelje smo potpisali našeg učenika Strahinju Bošnjaka, a sada je vreme za novi potpis. Leandro je igrač kojeg mi pratimo već godinu dana. Još zimus mi smo poslali naša dva skauta Čakara i  Aranuta da snime sve pojedinosti vezane za njega. Oni su sedam dana bili pored njega, pratili ga, pričali s njim… Mi smo probali da ga dovedemo još tada, ali nismo mogli da se izborimo sa cifrom koju je tražio Kairat – rekao je Ivica Iliev i nastavio:

– Nastavili smo da ga pratimo, raspitivali se kod naših igrača iz Kazahstana. Kada su se sve kockice sklopile, iskoristili smo trenutak i završili posao već u novembru. Pregovori su bili vrlo lagani. Tavamba je upoznat sa tradicijom kluba i veoma sam zadovoljan i srećan s onim što je meni rekao zbog čega se odlučio za Partizan -objasnio je sportski direktor Partizana.

Nije štedeo reči hvale za kamerunskog napadača.

– Tavamba je ozbiljno pojačanje za Partizan, a imali ste priliku da vidite u prethodnom periodu kako izgledaju ozbiljna pojačanja našeg kluba. Nama je potreban napadač razbijača. Mene je pored njegove snage impresionirala snalažljivost i okretljivost i želja za saradnjom sa saigračima. Mislim da će u našem sistemu pokazati sve svoje kvalitete – rekao je Iliev i poručio da ne želi da govori o odlascima, jer za to ima vremena.

FOTO: Youtube printscreen
FOTO: Youtube printscreen

Tavamba i sam deluje veoma korpulentno i snažno, a o Partizanu je pričao sve najlepše i sam rekao zbog čega je odlučio da dođe u Beograd.

– Odlučio sam da dođem u Partizan pre nekoliko meseci. Pričao sam sa agentom kojem sam rekao da bih voleo da dođem u veliki klub kao što je Partizan. Menadžeri su prošle zome odlučili da ipak odem u Kairat… Sada sam sam odlučivao i izabrao sam Partizan. Partizan uvek ima ambicije u Evropi i da stalno osvaja titule i moje se ambicije poklapaju – obratio se Tavamba novinarima.

Zanimljiva je njegovo objašnjenje zbog čega je uzeo baš dres sa brojem tri.

– Jedini veliki dres koji je bio za mene je sa brojem tri. Sve u životu radim tako što izbrojim jedan, dva, tri – kreni! – objasnio je Kamerunac.

Novinare je zanimalo da li je osim fudbala pre njega trenirao još neki sport, naravno zbog njegove konstitucije.

– Nisam. Kada sam bio mali nisam bio baš ovoliki. Gledajući everopski fudbal iz Afrike shvatio sam da nije dovoljna samo tehnika, već i snaga. Od tog momenta počeo sam da radim na njoj – zaključio je Tavamba.

(Izvor: youtube / FK Partizan Beograd)

0
0

12 Komentara

  1. Po meni sasvim solidno pojaćanje za Partizan u napadu.
    Prvi utisci da je Tavamba veoma skroman kao čovjek i da će biti veoma koristan u napadu.
    Korpulentan i fizički jak igrač to je ono što Partizan nije imao, sada taktika od strane trenera će biti veoma bitna kako uklopiti ovog igrača u način i stil igre Partizana.
    Možda na početku neće biti nekih rezultata ali dok se igrač uigra i navikne na način igre
    u Partizanu.
    Naravno Partizan i ne samo Partizan nego i ostali srpski klubovi očekuju mnogo više od stranih igrača nego od domaćih samim tim što su im ugovori mnogo unosniji.
    Samo da ne bude razočarenje i sve ostalo će biti kako treba.
    Želim mu fudbalsku sreću i da se uklopi u ekipu.
    Leandro, dobrodošao…

    0
    0
    Odgovori
  2. Veliku stetu je naneo Ivan Tomic Klubu sa svojom nestrucnoscu,posebno groznim konceptom priprema. Trener stvarno mnogo naci.
    Ilijev polako sklapa mozaik i priprema respektibilnu ekipu. Sada trebamo jos dobrog,ali bas dobrog desnog beka,iskusnijeg ali ne starog,jer Vuletu vreme istice.
    Bozinov i Djurdjic mogu da idu,treba uzeti za njih neku pinku ako je moguce.Alen igra u velikoj formi i trebalo bi ga ev.zadrzati do leta makar .
    Leonarda i Evertona ni pod koju cenu ne prodavati. Radije pustiti Jevtovica da ide za dobre pare. Ako ostaje Alen,onda prodati Mihajlovica,otkupiti ugovor Jankovica
    Milenkovica pustiti samo u slucaju ponude vece od 10 mil.E!
    Tavamba je odlican ulov, bice on zmaj od igraca. On i Djurdjevic sa nadolazecom gardom mladih asova iz TO ….bice zanimljivo. Iskreno mislim da Partizan treba jednu autenticnu visokokvalitetnu desetku. Leo igra krilnu poziciju,mada dobro ulazi u sredinu,ali treba tu odluciti.Ako ostaje na krilu,treba jedan Leo i na desetki. Jankovic jeste izuzetno talentovan,ali ne moze biti pouzdanje za Evropu. Ako odlazi Balazic,onda trebamo jos jednog,cak i dva ch,Cirkovic moze da ide, nema on kvalitet za Partizan.

    0
    0
    Odgovori
    • Na kojim opijatima si ti bio,dok si pisao ovaj komentar?Za ono drvo od Milenkovića 10 milona a on ne vredi ni 100 000,strašno.Pored 4 napadača,dovodi se još jedan,po svemu sudeći sirovina a na putu je još jedan sličan.Gde će i kada dobiti šansu deca kluba,Vlahović,Jovanović?

      0
      0
      Odgovori
  3. Leandre Tawamba nova CRNA MAMBA
    Ovo je extra igrac a molim ove sto kenjaju da ne valja samo zato sto je dosao za 0 dinara da se prisete da je i Leonardo i Everton i mnogi dobri igraci koji su dosli u Partizan dosli za istu sumu zato molim napaljene klince da se suzdrze jel ce tek da vide da je ovo dobar igrac!!!

    0
    0
    Odgovori
  4. 1, 2, 3-kreni, VELIKI KORAK ZA NAJUSPESNIJI FK NEZAVISNE REP. SRBIJE !!! FKP NAPADA-SVEEEE, SAMPIONAT SRB, LIGU SAMPIONA, KUP SRB. MA SVE !!! Za abolirane amatere iz drugog pokusaja, smo svetlosnu godinu ISPRED, FKP je nasao resenje protiv kriminalnog akta od strane NALOGODAVACA tj. STRANOG FAKTORA ovim „nasim“ slugama ZLAAA .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter