9
Domaći fudbal

POBEDA ZVEZDE I PARTIZANA: Superliga menja sistem takmičenja, evo kako će sada da izgleda…

Objavljeno: 24.11.16 u 09:29

U Kući fudbala u Staroj Pazovi juče su se sastali prvi čovek saveza Slaviša Kokeza, generalni sekretar Nebojša Ivković, prvi čovek Zajednice Super lige Dragomir Lazović, direktor ‘elitnog’ takmičenja Vladimir Bulatović, generalni sekretar Branislav Delić i čelinici Crvene zvezde i Partizana.

Razgovaralo se o suđenju, pošto je od klubova najviše prigovora u prošlom kolu bilo oko toga. Mnogo je žalbi stiglo Sudijskoj komisiji koju čine Đorđe Žutić i Milan Karadžić. Sastanak je počeo bez Crvene zvezde i Partizana, ali su se kasnije priključili Zvezdan Terzić, Miloš Vazura i Milorad Vučelić.

– Imali smo konstruktivan i pozitivan sastanak kojim je predsedavao Slaviša Kokeza, predsednik FSS. Razgovarali smo otvoreno o svemu, kako da unapredimo takmičenje, sudijsku organizaciju, ali i opšte stanje u srpskom fudbalu. Ovaj sastanak je potvrda dobrih odnosa između FSS i Zajednice Superlige – rekao je prvi čovek lige Dragomir Lazović.

Kako za sada stoje stvari i Superliga Srbije će sledeće godine imati novi format. Naime, plej-of i plej-aut će biti ukinuti, a samim tim i podela bodova.

– Razgovarali smo o promeni sistema takmičenja, odnosno o povratku na stari, bez podele bodova, plej-ofa i plej-auta. U narednih deset dana predsednik FSS Slaviša Kokeza trebalo bi da počne konsultacije sa predstavnicima klubova. Imam utisak da su superligaši za povratak na stari sistem takmičenja. Ukoliko bude tako, onda ćemo verovatno u sezoni 2017/18. igrati bez podele bodova, plej-ofa i plej-auta – zaključio je Lazović, a preneo Sportski žurnal.

0
0

9 Komentara

  1. Najbolje je da se svake sezone menja sistem takmičenja. Sledeće sezone vraćamo na staro, 2018-19 uvodimo super A i super B ligu, 2019-20 ukida se nerešen rezultat i izvode se penali odmah nakon 90 minuta, a za 2020-21 kad već budemo u Evropskoj uniji, umni bogalji iz FSS, Zajednice superligaša i vodećih srpskih klubova će smisliti nešto neviđeno, posle 3 kornera izvodi se penal, gol kroz noge golmana važi dva komada i uvodi se daj maut.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ovo je vrhunska vest, jer je postojeci sistem takmicenja smesan do bola. Predlazem da se umesto 16 ekipa poveca na 20, stim da se ubace ekipe iz drugih delova Srbije (ne bgd!). Kraljevo, Kragujevac, Kosovska Mitrovica, Smederevo, Sombor itd. Tako bi se fudbal gledao u celoj Srbiji, a ne samo u Beogradu, gde i sada imamo 5 ekipa!

    0
    0
    Odgovori
    • Slazem se. Ali da svaka ekipa da ima stadion koji ispunjava ,,osnovne,, uslove, kako tribine tako i teren o infrastukturi da ne pricamo. Partizanu i Zvezdi da se ne daju pare jer su to jaki klubovi a te pare od njih i jos mnogo vise da se prebaci na male klubove itd. Ali od toga nema nista.

      0
      0
      Odgovori
    • Zašto samo 20, najbolje da ima 40 timova, nek svako selo ima klub u prvoj ligi, zanemarimo regularnost, infrastrukturu, ubacujmo timove po ključu da ne bi igrali timovi z Beograda koji su to zaradili na terenu, sve zarad omasovljenja! Hleba i igara!

      0
      0
      Odgovori
    • evo ja sam iz backe palanke, navijac partizana i backe i neslazem se sa nicim sto si napisao ………….. prosiriti ligu ? OK, ali infrastruktura, znaci osnovno, kvalitetna trava, niposto oranice, tribine bar 10 hiljada ali kvalitetnih sedecih mesta, reflektori neobavezni, trosak vise za i ovako siromasne klubove, pa ko da nemoze da se igraju utakmice u ranijim satima ……………. iskreno ja sam vise za smanjenje lige na 10-ak kvalitetnih klubova pa i na 4 kruga (36 kvalitetnijih meceva) nego dvokruzno 15 ekipa (28 slabijih meceva)

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter