5
Domaći fudbal

FOTO: Twitter @FCBayernEN

LEVA JE BIO NA ZVEZDINOM PRAGU: Evo šta Poljak sada misli o tome…

Objavljeno: 13.11.16 u 11:02

Ko zna šta bi bilo da je Levandovski tih godina završio u Crvenoj zvezdi…

Jedan od najboljih napadača na svetu, Robert Levandovski, već godinama rešeta mreže u dresu Borusije Dortmund, Bajerna iz Minhena i reprezentacije Poljske. Međutim, malo je poznato da u mlađim danima nije važio za preterano talentovanog fudbalera. Štaviše, mnogi su ga u tinejdžerskim danima nazivali ‘drvetom’.

Ogroman potencijal u njemu video je tada Mirko Poledica, sadašnji predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera ‘Nezavisnost’. On je mnogim klubovima ponudio poljskog napadača za platu od samo 1.000 evra, a među tim klubovima bila je i Crvena zvezda.

Šuška se da su u Crvenoj zvezdi tada smatrali da Levandovski ne poseduje dovoljan kvalitet za crveno-beli dres. Samo nekoliko godina kasnije, postao je možda i najubitačniji napadač na svetu.

 Mirka Poledicu sam upoznao dok sam igrao u varšavskoj Legiji i sećam se da mi je dosta pomogao tada kao saigrač. Ponudio je pomoć takođe i kada sam menjao klub, ali predlagao je nešto drugo od onog što sam ja zamislio i prosto nije došlo do saradnje u tom smislu. Sećam se da sam se u tom trenutku povredio i da mi je Mirko jako pomogao. Međutim, što se tiče kluba znao sam šta želim. Tako da je vrlo moguće i da je Crvena zvezda bila jedna od opcija, ali prsto to nije bio moj izbor u tom trenutku, otkrio je jedan od najboljih napadača današnjice u izjavi za Blic.

Eh, ko zna šta bi bilo da je Levandovski tada završio u Crvenoj zvezdi. Ako je istina da su tada ‘presekli’ čelnici beogradskog kluba, onda bi one koji su doneli tu odluku trebalo proterati iz fudbala. To je verovatno ‘najgori rezultat’ u bogatoj istoriji crveno-belih.

0
0

5 Komentara

  1. „Problem“ nas Srba,barem jednog dobrog dela,sto mislimo da je zvezda veliki klub (isto vazi i za partizan). Leva je objasnio…

    0
    0
    Odgovori
  2. Konstatacija na kraju teksta je u najmanju ruku neumesna. Pre svega jer u tom periodu ne mozete znati u sta ce da israste igrac, a pored toga i povredjen, sto se moze pretvoriti u hronican problem!

    0
    0
    Odgovori
  3. ..a i slabe vajde, mislim sto je bio na „pragu“, MNOGI su ostali ispred TOG PRAGA KRATKIH RUKAVA, ALI, zato je 1% DEBELO PROFITIRAO .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  4. …ako bi TE sto ga „nisu doveli, trebalo proterati iz fudbala’ SAMO ZBOG TOGA, sta bi im TEK trebalo uraditi zbog OGROMNIH MALVERZACIJA I VISEDESETINA MILIONA EVRA DEKRAVINE I PRONEVERE…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter