0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

GORDAN PETRIĆ: Pobedom protiv Voždovca idemo mirni na pauzu

Objavljeno: 04.11.16 u 16:03

Šef stručnog štaba Čukaričkog Gordan Petrić ocenio je da je predstojeća utakmica protiv Voždovca izuzetno bitna i teška za ekipu sa Banovog brda i izrazio nadu da će njegova ekipa odraditi sve kako treba i uzeti tri boda.

– Voždovac i mi se nalazimo gde se nalazimo. Oni su u zadnjih šest utakmica imali pet poraza i jednu pobedu tako da i oni verovatno gledaju sutra svoju šansu kao što i mi gledamo da uzmemo bodove. Nadam se da ćemo osvojiti tri boda i iskoristiti ove dve nedelje pauze da se dobro pripremimo za Radnički iz Niša. Ako uspemo u tome ušli bi u dve nedelje rada sa drugom atmosferom – rekao je Petrić na konferenciji za novinare u klubu.

Čukarički dočekuje Voždovac u subotu, 5. novembra od 13.30 u 15. kolu Super lige Srbije. Trenutno je Čuka 15. na tabeli sa 10 bodova, a Voždovac 12. sa 14 bodova.

– Voždovac je odlično startovao. Bio bi u boljoj poziciji da nije za zelenim stolom izgubio utakmicu protiv Spartaka, koju je prvo dobio. Imaju dosta visokih igrača, moramo da obratimo pažnju – naveo je šef i dodao da ekipa sa Banovog brda treba da iskoristi to što do polusezone više utakmica igra kod kuće.

Upitan o kadrovskim problemima, Petrić je naveo da su svi spremni da igraju, kao i da će Bojić biti na klupi, jer ima dozvolu od lekara da igra deset do 15 minuta.

– On je zanimljiv igrač i sam se na treninzima u zadnjih deset dana stavio na poziciju desnog beka, a može da igra dosta pozicija, sva mesta u napadu.

Petrić je na početku konferencije čestitao omladinskoj selekciji pobedu protiv Rozenborga u Norveškoj.

– Klub je zadnjih par godina napravio dobar posao ne samo sastavom omladinaca, već i generacija ispod njih, a dokle će stići ti igrači videćemo. Videli su da imaju kapacitet i sve je na njima. Moj savet je da se koncentrišu na utakmice, kao i na one stvari što dolaze van fudbala i neće biti zime za njih. Izuzetno mi je zadovoljstvo što će se u narednom pripremnom periodu veliki broj igrača priključiti prvom timu.

Štoper Čukaričkog Lukas Piasentin ocenio je da je Voždovac fizički spremna ekipa, kao i da njegov time treba da se koncetriše na igru i pobedi. Pisanetin se novinarima obratio na srpskom jeziku i naveo da je svaka utakmica protiv Voždovca teška, sa malo golova i da Čukarički svaku šansu mora da koristi na sutrašnjoj utakmici i ide na pobedu.

Upitan da prokomentariše to što postiže često golove u poslednje vreme iako je odbrambeni igrač pojasnio je da kad je u situaciji da proba šut ka golu to i uradi.

– Moja pozicija nije da dajem golove i mi imamo odlične napadače, a ja igram odbranu. Kad sam u takvoj prilici gledam da iskoristim.

Ulaz na istok za sutrašnji meč biće besplatan, a karte za zapadnu tribinu su 300 dinara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter