5
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

TUŽNO: Slika od koje će svakog ljubitelja fudbala u Srbiji podići jeza (FOTO)

Objavljeno: 31.10.16 u 15:40

Neretko se u naslovima može naići na upotrebu termina ‘jezivo’, i mnoge aludiraju na vizuelno značenje, ali ovo je nešto što udara niže. Mnogo, mnogo niže…

Crvena zvezda i Partizan su ove godine svoje evropske mečeve završili praktično na samom početku. Partizan je ispao od Zaglembja, dok je Crvena zvezda na svom stadionu propustila priliku da preskoči Ludogorec, pa je Sausolo došao kao relativno očekivan splet okolnosti.

Te ekipe koje su izbacile crveno i crno-bele nemaju neku preterano veliku istoriju, niti imaju bitnijeg uspeha u Evropi, a svakako su, što se tiče rezultata, miljama daleko od srpskih ekipa. Podsećamo, Zvezda je bila šampion Evrope i igrala finale kupa UEFA, a Partizan iza sebe ima finale Kupa šampiona.

Ali, ni Zaglembja, ni Sasuola, ni Ludogoreca nema na listi koja je pred vama, a koja kaže da je Partizan drugi, a Crvena zvezda 11. u Evropi po broju igrača koji nastupaju u ekipama iz najjačih evropskih liga…

Naime, organizacija CIES je izbacila godišnju listu timova koji imaju najviše igrača iz svoje omladinske škole širom Evrope.

Partizan je drugi, odmah iza Ajaksa, sa 61. igračem, od čega je 56 van kluba. Crveno-beli imaju 45 igrača širom Evrope, od čega je čak 42 van kluba. 

A najveća tuga od svega jeste to što bi ekipe sastavljene od tih igrača vrlo verovatno bile sasvim ravnopravan takmac ne samo za plasman u evrokupove, već i za neki rezultat u njima…

Podsećamo, Crvena zvezda je u poslednjih nekoliko sezona ostala bez talentovanih fudbalera poput Veljka Simića, Filipa Jankovića, Luke Jovića, Marka Grujića, Predraga Rajkovića, Filipa Stojkovića, nešto ranije Uroša Spajića, sve su glasnije priče o odlasku Mihaila Ristića… Partizan je, nakon višemesečne sapunice, napustio Andrija Živković, otišao je i Ivan Šaponjić, Darko Brašanac, tu nisu više ni Saša Lukić, Nikola Ninković... Kad pomislite kakvi su to timovi mogli da budu, dovoljno je da vas podiđe ozbiljna jeza, zar ne?

Imponuje svakako podatak da škole fudbala iz Srbije, pošto ne bi trebalo zaboraviti ni Rad ni Vojvodinu koji su takođe deo liste, imaju veliki renome u Evropi, ali je tim gore što talenti kod nas postaju, a drugi u njihovim majstorijama uživaju, dok srpski timovi evropske priče završavaju u, popularno rečeno, sezoni kupanja… A tek to je jezivo.

Listu ekipa po brojevima igrača možete videti ovde.

0
0

5 Komentara

  1. Zivkovic je sa napunjenih petnaest dosao kod vas Franjevci tako da nisam znao da imate samo dve mladje kategorije.Inace mogli ste da porodate i ekonoma vama ekipa i nije trebala da budete prvi imali ste Radovanovica.

    0
    0
    Odgovori
  2. Vodite sportsku rubriku a klub Zaglebie nazivate Zaglembje.Nisam poljak al ne moze AEK bit ALEK toliko je isto na svaki jezik.

    0
    0
    Odgovori
    • Nemoj da im razbijas iluziju,ako treba promenice mu i izvod iz mat.knjige rodjenih,pa ce Rajkovic biti rodjeni beogradjanin. Ko kaze da je Andrija Zivkovic nislija? Ma samo zvezda i partizan,ko sisa ostale klubove,zato nam tako dobro ide…

      0
      0
      Odgovori
      • Predrag Rajkovic je rodjen u Negotinu kasnije sa porodicom seli u Jagodinu i prosao je sve mladje kategorije fk Jagodine .Zatim je sezonu 2012/13 igrao za prvi tim fk Jagodine i presao u zvezdu 2013 godine , tako da nema govora da je on zvezdino dete.Andrija Zivkovic je rodjeni Nislija ali je prosao sve mladje kategorije partizana i na kraju prvi tim partizan tako da je on partizanovo dete .

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter