14
Fudbal

ČOVIĆEV ODGOVOR: Nemam vremena da se bavim prošlošću i beznadežnim slučajevima

Objavljeno: 22.09.16 u 15:07

Odmah posle reakcije iz tabora „crno- belih“ stigao je lični odgovor Nebojše Čovića.

Redakcija Hotsprta ga prenosi bez izmena i u celosti.

Zaboravljeni” član Upravnog odbora

U mom obraćanju srpskoj javnosti, dana 19.09. 2016.godine sve što sam naveo o tokovima novca i anomalijama finasiranja u srpskom sportu, posebno  pojedinih klubova jugoslovenskog sportskog društva, ima svoju potporu u činjenicama i dokumentaciji, koje mogu da potkrepim na za to, merodavnom mestu.

Razumem reakciju gospodina Vučelića, i zahvaljujem mu se na korektnosti, ali sve što sam rekao ni u jednom delu nije se odnosilo na njega, niti na vreme od kada je on na funkcijama u FK i JSD Partizan.

Međutim, nije me iznenadila reakcija trenera sa prebivalištem u Limožu, zato što je on dugi niz godina unazad jedan od kreatora širenja neistina oko mog imena, zasnovanih na lažima  Bojana Radovanovića “zaboravljenog” člana Upravnog odbora FK Partizan, koje su kreirane na “druženjima u “Prestižu” uz pomoć  pojedinaca iz tadašnjih političkih, policijskih i pravosudnih krugova.

NASTAVLJA SE RAT SAOPŠTENJIMA: Partizanov duhovit odgovor Čoviću

O novcu koji je sa Kosova i Metohije završio čudnim putevima u Humskoj preko Careve Ćuprije, ponajmanje može da svedoči bivši predsednik Jugoslovenskog sportskog društva, koji je u vreme o kome sam ja govorio, a to je period od početka 2003.godine,  bio neuspešni selektor košarkaške reprezentacije SCG u Švedskoj. Uostalom, u službenoj belešci koja je “dobro čuvana” a koju je Bojan Radovanović dao u SBPOK-u, početkom 2012.godine, kako bi se spasao zatvora zbog višemilionskih prevara banaka, pojedinaca,…i pokušao da stekne “status”,  sam je pričao o tome.  Koliko ga je koštao ulazak u UO FK Partizan, na koji način je uopšte ušao, i ko ga je sve predlagao za predsednika, koliko ga je koštalo potkupljivanje sudija za pobede nad Crvenom zvezdom, kakvi su bili “vezani transferi” iz BASK-a u Partizan, ko je na šifrovane poruke bežao tada iz zemlje, ko je padao u nesvest, i niz drugih stvari, a da je sve pri tome pokušao da pripiše meni. Neverovatno je da to, kao i mnoge druge malverzacije sa parama sa Kosova mnogima nisu interesantne, jer je najlakše to pripisati Nebojši Čoviću. Znam ja još mnogo toga, ali sve u svoje vreme…

 O tome su detaljno pisali i pojedini mediji, poput sportskog lista “Sport”. Samo što tada, a nije bilo davno, to mnoge nije zanimalo. Mene jeste, jer sam upravo zbog toga na pravdi Boga neprekidno progonjen od 2004.godine.

Što se tiče finansiranje klubova od strane grada Beograda, to je ozbiljna stavka u budžetu svakog grada. Pošto sam bio gradonačelnik, a i u privremenom organu grada Beograda 2014. godine, znam, da i za to postoji validna dokumentacija , pa lako možemo da vidimo ko je zaista koliko i kako dobijao, a to je zapravo ono što sam rekao na konferenciji za štampu. 

Ovim završavam bilo kakvu raspravu sa dotičnim, jer nemam vremena da se bavim prošlošću i beznadežnim slučajevima.

Nebojša Čović

0
0

14 Komentara

  1. Ah, sto me nervira ovaj nahrkanko do besvesti. Vrati pare koje si narodu pokrao, mafijasu,pa se onda hurci! A sto se kosarke tice, i tebi ce se dohakati, zivis u iluzijama da si nedodirljiv. Kad dodje sta mora da stigne, onda ce Dziki da ti noge digne,okice buljavi.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ponovo vam kazem, pare sa Kosova su u Los Angelesu, Torrance. Necak Covicev, Nikola Ignjatovic je pre 18 godina kupio apartmanski complex visemilionske US $ vrednosti na svije ime iako je tada dosao iz Srbije I imao svega 23/24 godine. Ovo znaju svi srbi u Los Angelesu, ovo ne zanima srpsku vlast jer da je suprotno, odavno bi resili ovaj slucaj i poslali I necaka i ujaka u zatvor.

    0
    0
    Odgovori
  3. Mozda nemas vremena da se bavis prosloscu, verotavno ni sadasnja vlast .kad dodje vreme da se neko bavi tvojom istorijom nece ti pomoci ni kupljeni navijaci ni lazne titule, veruj mi.

    0
    0
    Odgovori
  4. Jedini covek o kome je insajder pravio emisiju, a drzava se pravila luda za to sto je tamo receno. Dobro je da je Partizan ove godine napravio bolji tim od njega i nabio mu komplekse po milioniti put, sada ce mucenik sam da laje i prica i sam sebe uvlaci u probleme. Samo se ti svadjaj sam sa sobom, svakako su te svi provalili, u ULEB, u ABA, u Srbiji, niko vise i ne obraca paznju na coveka, sam izdaje saopstenja i sam odgovara na njih posle dva dana.

    0
    0
    Odgovori
  5. E moj coki,za samo dan,nicim izazvan si tri puta prozivao partizan.Sto si mi nervozan,trza rukica od nervoze.aaa cokice :D!?

    0
    0
    Odgovori
  6. posto moje komentare na covicevu MANIPULACIJU, LAZ, PREVARU I PLJACKU … KOJE SU SVOJEVREMENO SVI MEDIJI SU OBJAVILI I POSTUPAK ISTRAZNIH ORGANA O NJEMU I NJEGOVOM RADU ( posebno sa severa KiM ) JE BIO U TOKU…ALI…to neko zaustavi… covek se do te mere osilio…neko rece da je poceo da se svadja sam sa sobom…da bi celu stvar zatasko i javnos do te mere IZMANIPULISAO … da opravda zaustavljanje procesa..svoje tiho-mirno ABOLIRANJE-POMILOVANJE za dela koje ucini a kao paravan mu zvezda posluzi…da NE bude dileme, mozda je covek u pravu…zato pod hitno da drzavni organi…taj proces pod hitno da obnove i pokrenu nove procese protiv svih ONIH… za koje ovaj i ovakav…covek ima dokaza. ovo vise nema nikakve veze sa sportom, klubastvom-navijanjem … U PITANJU JE: KO I KAKO…NAROD SRBIJE I KOSOVA OPLJACKA!? DA MU KLUBOVI BUDU ZASTITA I POKRICE. komentar u sebi nista navijacko, sem da se do ISTINE U SVEMU … DODJE.pozdrav svima.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter