2
Domaći fudbal

PARTIZANOVIH 90: Pamtili su se Kežman i Moreira, a novi junaci su Jojić, Kojić, Žuka, Everton, Leonardo…

Objavljeno: 19.09.16 u 15:22

Evo šta o golovima protiv Crvene zvezde u 90. minutu kažu junaci Partizana iz 144. i 146. ‘večitog’ derbija.

Pre njih su navijači Partizana pamtili Kežmana i Moreiru, a poslednje četri godine u listu čarobih “90”upisali su se Jojić, Kojić, Everton i Leonardo. Kao da postoji neka magija pred početak 90. minuta večitog derbija, koja crno-belima da posebnu energiju da reše utakmicu i dignu stadion na noge.

Energija, želja, ljubav ili bolja koncentracija, na kraju je manje važno.

Ipak šta je to tako čarobno u Partizanovih 90 pitali smo junake večitih derbija, Miloša Jojića i Nemanju Kojića, koji su se upisali u istoriju crno-bele porodice I upravo rešili utakmice u poslednjim minutima.

(Izvor: youtube / Mr93BIGb)

(Izvor: youtube / TheGamingSalad)

– Derbi kao i svaki,pun tenzije,nervoze i želje za pobedom kod obe ekipe, a ništa manje kod navijača – počinje svoju priču Miloš Jojić, junak 144 .večitog derbija. – Neka bude da sam ja započeo tu tradiciju onim golom u 90.minutu. Bilo je biti ili ne biti, odlučivala se titula! To je osećaj koji se pamti za ceo život i koji niko ne može da mi ga oduzme! I kad god gledam derbi, baš kao juče, prođe mi taj momenat kroz glavu i neka jeza kroz telo.

– To mi je najlepša uspomena u dosadašnjoj karijeri , pored dva gola na Marakani koje sam postigao za Rad. Emocije su toliko bile jake da nisam znao gde se nalazim. Sreća pa je nedugo zatim sudija svirao kraj tog 146. večitog derbija – kaže Nemanja Kojić.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Da li ste pratili 152. večiti derbi i Leonardovih 90?

Jojić: Utakmica sama po sebi nije bila toliko interesantna za gledanje, ali su na kraju crno-beli navijači imali šta da slave. U drugom poluvremenu su bili bolji rival i sa strane je delovalo da su fizički pripremljenija ekipa. Zaslužena pobeda Partizana!

Kojić: Baš tada sam imao utakmicu i nisam bio u prilici da gledam prenos, ali sam nedugo zatim gledao snimak i sam gol. Bio sam i srećan i tužan istovremeno, jer sam se setio kako je sve to izgledalo iz mog ugla. Sve mi to nedostaje – strast, navijači, klub, sve baš sve! Celu noć sam pregledavao klipove na internetu i prisećao se svega!

BOŽINOV O NIKOLIĆU: Da mi kaže Božo moramo u rat, ja bih rekao…

Šta je to čarobno u 90. minutu? Bolja koncentracija, sreća, energija, želja…?

Jojić: Gol opet u zadnjem minutu, to govori dosta o karakteru crno-belih. Sećam se školovanja u crno-beloj školi kada nam je Slađan Šćepović baš to govorio da igramo do poslednjeg minuta i sada je to postala neka tradicija u crno-belom taboru. Jučerašnji gol je bio jako lep. Odlična lopta Saše Ilića u dubinu, Đurđić i Leonardo su ostali 2:1 sa defanzivcem C. zvezde i rutinski ga izradili!

– To je neka čudna hemija. Ne znam, ne odlučuje tu koncentracija. Nešto jednostavno ima na stadionu, pogotovo na toj strani ka našim navijačima, oni nam daju tu energiju – kaže Kojić.

Izgleda zaista postoji neka magija!

0
0

2 Komentara

  1. Stameni,Bajko,Rajko,Kahri-beg ….zna li se dal je onaj od subote sarancic izvadjen iz mreze u 90~om il se jos koprca?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter