0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VREME JE ZA SPEKTAKL: Poklonimo se ‘njegovom veličanstvu’ – 152. ‘večitom’ derbiju! (SASTAVI)

Objavljeno: 17.09.16 u 09:58

Dočekali smo i prvi ovosezonski duel između Partizana i Crvene zvezde, za koji se svi istinski navijači da će biti prava svetkovina srpskog fudbala.

Neka pobedi fudbal! To je želja svakog istinskog navijača, a kasnije se neke druge želje razilaze na crno ili crveno-belu stranu Topčiderskog brda.

Svaki je derbi za nezaborav, samo ih jedni pamte po dobrom, drugi po lošem. Važno je da u prvom planu budu igrači i neki novi heroji, kao i navijači svojim spektaklom na tribinama, a ne sudije i huligani.

No, današnji duel ‘večiti’ rivali dočekuju u možda nešto drugačijim raspoloženjima, ali na sam dan meča kada nastaju ovi redovi, teško da će bilo šta drugo biti u glavama igrača osim želje za pobedom.

LUDNICA DERBIJA: Nestvarne slike sa stadiona JNA! (VIDEO)

Partizan je imao dosta burnu nedelju iza sebe zbog neuspešne Izborne Skupštine kluba, dok se Zvezda još uvek traži posle odlaska najboljeg igrača i strelca Aleksandra Kataija i biće zaista zanimljivo videti kako će izgledati bez njega u ovako velikom meču.

Sastavi oba tima su manje više očekivani. Za Partizan će najverovatnije na golu biti Filip Kljajić, a ispred njega u odbrani često uigravana četvorka Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić.

Na sredini će igru kroz pas tražiti Everton, Jevtović, Mihajlović, Leonardo, dok će u napadu na crveno-belu mrežu jurišati Božinov i Đurđević.

ISTINA: Poruka Nemanje Vidića koju bi trebalo da pročita svaki navijač u Srbiji

A tu mrežu crveno-belih će danas čuvati Supić. Promena golmana na golu Zvezde bila je najavljena, ali je bilo neizvesno hoće li to možda biti Filip Manojlović. Dosta je polemika bilo oko toga ko će biti u poslednjoj liniji, ali je sve izvesnije da će njega ‘čuvati’ Petković, Le Talek, Luković i Ristić.

Trojka na sredini će biti Poletanović, Donald i ‘plejmejker’ Kanga, dok se u napadu očekuju Ruiz i Srnić po krilima i Vijeira u samom špicu.

Bilo kako bilo, za koga god navijali, složićete se sa našom željom sa početka teksta da pobedi fudbal, a da mi kako danas od 18 časova, tako i narednih dana pišemo samo o lepim koreografijama, potezima, golovima, atrakcijama i pozitivnom naboju.

Jer, to je ono što derbi čini posebnim.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Sastavi ‘večitih’ rivala za današnji 152. međusobni duel:

PARTIZAN: Kljajić – Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić – Everton, Jevtović, Mihajlović, Leonardo – Božinov, Đurđević.

CRVENA ZVEZDA: Supić – Petković, Le Talek, Luković, Ristić – Poletanović, Donald, Kanga, Ruiz, Srnić – Vijeira.

[/stextbox]

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter