1
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

PETAR ORLANDIĆ ZA HOTSPORT: Pritisak drugi stvaraju, mi mislimo na sebe

Objavljeno: 15.09.16 u 13:10

Petar Orlandić, crnogorski napadač koji nosi dres Crvene zvezde, ušao je u formu u pravo vreme. Na poslednje tri utakmice, postigao je četiri gola, dovoljno da pokaže navijačima da je napad Zvezde u dobrim rukama i kad Vijeira nije na terenu.

Šta navijači Zvezde mogu da očekuju od tebe pred susret sa Partizanom?

Pretprošle godine sam upisao prvih četiri, pet minuta, kod Nenada Lalatovića. Nisam ni pipnuo loptu ali sam osetio šta je derbi na terenu, osetio sam atmosferu. To je derbi, nikad se ne zna…  Ne potcenjujemo Partizan poštujemo ih, ali gledamo sebe, idemo da odigramo što bolje. Što se mene tiče, u seriji golova sam, ali na šefu je da odluči. Ja ću svoju šansu iskoristiti na najbolji mogući način. Ne mogu da obećam gol, ali ako mi se ukaže šansa, daću sve od sebe.

 Koliko ti znači rad i borba za pozicijiu sa Vijeirom?

Hugo je dobar igrač, dobar momak, dobro se kreće, ima osećaj za prostor, gol… Lepo je videti ga kako igra, kako daje golove… Dobar je fudbaler, pohvalio je Orlandić saigrača iz napada.

 S obzirom na povredu Vijeire i i suspenziju Sikimića, mnogi očekuju da te vide u prvih 11. Kako se ti osećaš, da li si uzbuđen?

– Najveća utakmica u Srbiji, jedan od najvećih derbija na svetu, gledajući atmosferu, navijače, tradiciju… Ako budem igrao, a voleo bih da igram, želim da osetim ambijent, atmosferu… Pogotovo što sam odavde i osećam težinu derbija, znam koliko znači navijačima, klubu… Jedva čekam da počne.

 Da li ti težina utakmice kakva je ova koja sledi predstavlja motiv ili opterećenje?

– Pa znaš kako, opterećenja kod nas nema… Gledamo sebe, idemo da odigramo što bolje. U boljoj poziciji smo, imamo devet bodova više, tu su nam i navijači, naš dvanaesti igrač… Možda su opterećenje novinari, koji hoće da stvore pritisak zbog serije golova, ali to ništa ne znači. Svaka utakmica je nova… Nema pritiska, iako se neki trude pričama kako sam rekao da ću tamo dati gol, da idemo po tri boda, da ga stvore, ali smo mi mirni.

 Tvoja lična očekivanja pred derbi?

– Nikad se ne zna kako će se završiti… Može da bude 0:0, može da bude goleada… Ko zna. Ipak, zato i jeste derbi, zaključio je Zvezdin golgeter.

ŠANSA MLADIMA: Zvezda dovodi supertalentovanog vezistu za 80 hiljada evra?

0
0

1 Komentara

  1. Stvarno je Pero najbolji igrac srpske lige i treba da igrao najvise dao bi dosta golova prodao bi se bolje nego Katai…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter