14
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KAKVE VESTI ZA ZVEZDU: UEFA rešila da baš obraduje crveno-bele! Ali stvarno!

Objavljeno: 09.09.16 u 23:54

Navijači Crvene zvezde će, po svemu sudeći, imati itekako razloga da se raduju u narednom periodu, ukoliko se ostvare nezvanične najave koje prenosi portal „RedStar Belgrade“, a piše hrvatski „Jutarnji list“.

Naime, prema pisanju hrvatskog portala, UEFA se sprema da iz korena promeni sistem bodovanja koeficijenta. Prema dosadašnjem pravilu, klub bi, po dostizanju određene faze takmičenja, dobijao određeni broj bodova, dok su savezi bodove dobijali po ostvarenim rezultatima, pa je svaka pobeda nosila određeni broj bodova, kao i svaki remi.

UEFA želi to da izjednači, pa bi ubuduće koeficijent trebalo da se računa prema rezultatima. Dakle, svaki trijumf bi donosio određeni broj bodova, pa ne bi bilo isto da li je ekipa do Lige šampiona došla nakon šest remija u tri kola kvalifikacija, ili je zabeležila svih šest pobeda.

Druga novina jeste to što će, umesto pet, UEFA za obradu koeficijenta uzimati rezultate iz poslednjih deset sezona, od čega bi od srpskih klubova najviše koristi trebalo da ima Partizan. 

Treća novina jeste to da će, zbog izjednačavanja sistema bodovanja saveza i klubova, klubovi ostati bez 20% koeficijenta koji nosi njihov Savez, sem u slučaju ako im je klupski koeficijent manji od 20% nacionalnog. 

Ali, najveća promena jeste ujedno i ona koja će se najviše svideti navijačima Crvene zvezde. Naime, u UEFA postoji inicijativa da bivši šampioni takmičenja dobijaju određeni broj bodova zbog uspeha iz prošlosti.

Pa je tako, prema pisanju „Jutarnjeg„, predlog sledeći: [stextbox id=“hotsport_text_box“]

– Za titulu u poslednjih pet godina – Liga šampiona 15 bodova, Liga Evrope tri boda

– Za titulu od sezone 1992/93 – do poslednjih pet godina: Liga šampiona 10, Liga Evrope dva boda 

– Za titulu pre sezone 1992/93: Kup šampiona pet bodova, Kup UEFA jedan bod

[/stextbox]
Ukoliko se ovo ostvari, nema sumnje da će pre svih Crvena zvezda dobiti veliki vetar u leđa, jer bi promena koeficijenta i bezuslovnih pet bodova na konto uspeha iz 1991. godine u mnogome olakšala dalje nastupe u Evropi i borbe za plasman u evrokupove.

 

0
0

14 Komentara

  1. Izvini molim te kad je zvezda komunjarski klub reci mi molim te ciji ste vi ponos al nemoj molim te da mi izmisljas kazi lepooo mi smo ponos zagreba i lepe njihove i gotovo a sto se tice zvezde o cemu ti decko pricas pa nmz tole da zivi1000 god ni on ni tadic i ostali grobari sto su satrli zvezdu da bi partizai bio dobar zadnjih 10 god,dosla nova vlast zvezdina garnitura spremite se za ono gde smo mi bili a sto se tice duga…za 2 god zvezda ide u plus 10..kako nzm al ce tako da bude

    0
    0
    Odgovori
  2. Sta se raspravljate sa grobarima oni ce umirati od zavisti dok postoje.Kome oni o kradjama pa kurva stalno prica o postenju ,znaju oni vrlo dobro ko je iz njihovog tabora svercovao oruzje ko narkotike ko je kupovao bodove da bi bili sest puta prvi. Cime im se bavio Trojanski konj u FSS Karadzic koje su kladionice Zekine. Ko je Vucelic pseto crveno tutkao je tudju decu da idu u rat gde su bila njegova za to vreme.Vas lider Tadic je urusavao Zvezdu sa obe ruke i po njegovoj naredbi je hapsen Dzaja da bi bacili prasinu raji u oci da vasi rukovodioci nesmetano svercuju oruzje, naftu i narkotike. Gde vam je sada Tadic nigde jer od boga niko nije oteo zato ce irvoljina od vaseg kluba proci kao i vas lider.

    0
    0
    Odgovori
  3. Penzioner se najzad posle duzeg perioda javio, eno ga i u Zurnali, nije to laka bolest, nemojte da ga dirate i da mu upropastite vikend na koga su ga pustili.

    0
    0
    Odgovori
  4. Smradino penzionerska de ti je Radovanovic mogao bi da mu kupis tompus, nasi dugovi se smanjuiu a vase ce da vrati maticna drzava osnivac stizu vam novci iz Zagreba.

    0
    0
    Odgovori
    • Vozd, svako li sebe naziva VOZDOM … niko kao ti mozda NE zasluzuje da mu se odgovori … kazes: smradino penzionerska … pogledaj se u ogledalo … vidi sebe i svoj klub za koji navijas … sa sve ljudima u i oko zvezde … sve sami srbi … sa sumnjive proslosti i sadasnjosti od crne gore do slovenije … tu srbina iz Srbiju nema ( ABOLIRANI-POMILOVANI dzaja mu dodje kao izuzetak …) i to za sebe kazu da su:velikosrbi-patriote popur todorica, gajica, matijevica , tezica, covica … ko ce ih sve nabrojati …a mozda si i ti jedan od njih … ti i takvi zloupotrebom imena zvezde koju komunisti kao partizan u BG osnovase … samo sto vas osnivac KRCUN vam CICU bogubi … jer to na vas lici da ISTINU o VAMA i zvezdi napadom na partizan probate da sakrijete … komunisti ih osnovase samo u razlicite svrhe … brzo ce vreme da pokaze … kazes smanjujeta DUG …?! da, to deci u zabaviste pricajte prilikom humanitarnih akcija … u ostalom sto ja tebi uopste repliciram … kad malo bolje razmislim … ti to NE zasluzujes. da iskoristi priliku tu nekom od tvojih pajtosa da saopstim da VOJNI penzioner nisam …ALI… aktivni sportista sam bio … i dobro znam sta od sporta ljudi u i oko zveude rade … i prave kao i zasto …

      0
      0
      Odgovori
      • Jedini sport kojim si se mozda bavio je pljuvanje u dalj…to se zakljucije po nestrucnim komentarima koje saljes vec izvesno vreme.Koliko si zloban govori i to sto si napisao da je osvojen srednjeevropsli kup ali sta je dedi milo to mu se i snilo.Taj KES i sto je Zvezda bila prvak Evrope i sveta,to vas najvise boli i pece i za tako nesto jos ne mozete naci pravu izmisljotinu i osporiti neosporivo.

        0
        0
        Odgovori
        • Realno , tvoje znanje … ili bolje receno ti to sto ja pisem odlicno znas … samo si se prilagodio-saziveo sa : manipulacijama, lazima, prevarama i pljackama na terenu i van njega … sto se mog sporta – tice pljuvanje u dalj … pa da znas da smo kao klici se i u tome takmicili ksao ko ce dalje da sora (samo nikad nismo pljuvali u vis bez kisobrana … to je vasa zvezdaska specijalnost …). sad da ti ponovim po ko zna koji put i koliko o tome godinama pisem: o KES-u i zvezdinom igranju … kao i TOJOTA KUPU … zvezda te godine osvoji ( otkupi od tapija ) SREDNJOEVROPSKI KUP . te godine englezi i talijani KES nisu igrali zbog kazne … ENGLEZI SE NIKAD TAKMICILI NISU U SRENJOEVROPSKOM KUPU … (tapi to znase … zato lako prodade tu tekmu ). a TOJOTA KUP tada nije bilo zvanicno takmicenje za prvaka sveta … posto zvezdi i ljudima u i oko zvezde nije nikad bilo strano da: SLAZU, PREVARE, UTAKMICE I PRVENSTVA NAMESTI-KUPI … U NOVIJE VREME SVE ZBOG PLJACKE NARODA IME I ADRESE u sdcz, klubovima LAKO IMENA I ADRESA LAKO MENJAJU … kkcz, rkcz, vkcz … i u fudbalu bi to uradili da covic ima registrovan fudbalski klub koji se takmici u JSL … ALI … terza ce to sa OFK BG verovatno sledece godine da uradi … ovako sve mozete … dok za predsednika zvezde u senci vucica imate … ALI … i to nece doveka biti … Realno.

          0
          0
        • Ušao sam na ovu vest kako bih pročitao nešto pametno i nešto što bi razjasnilo komplikovan sistem dodele bodova. Ti si gospodine „Penzioner“ upropastio i lep tekst i sprečio mnogo kvalitenih komentatora da daju mišljenje svojom frustriranošću. Tvoji tekstovi osim što nemaju veze sa temom su i jako teški za čitanje. Pobogu čoveče, gde si naučio to nepoznato pismo sa gomilom tačkica, crtica, nepotrebno velikih slova??’
          Takođe sam protiv objavljivanja komentara koji nemaju veze sa temom, jer svi mi koji zbog nekog teksta uđemo da ostavimo komentar ili povedemo diskusiju, jednostavno gubimo vreme na nečije frustracije ili na klinačko prepucavanje.

          0
          0
  5. PENZIONERU, pretpostavljam da si vojni … niko ti nije kriv … što si se unesrećio toliki broj godina navijajući za PARTIZANSKI klub. Bili ste verovatno u OBAVEZI po difoltu … što se može uzeti kao olakšavajuća okolnost pa sad kao i većini vojnih lica …. kojima je ovaj kako ti kažeš predsednik ZVEZDE u senci “drastično” smanjio “zasluženo stečene” PENZIJE … od po preko 1000 evra … Ubedili te ovi što nikako da se dogovore oko “predsednnikovanja” u tvom voljenom klubu …da se taj “oteti” novac od tvoje penzije … dodeljuje omraženom klubu. Njima je baš stalo da preuzmu fotelju u interesu fudbala … uopšte ih ne zanima PROCENAT od kolača koji se zove RASPRODAJA IGRAČA !! hahahahahaha!!!
    Dok si podržavao onog drugog nesrećnog predsednika koji je onako žalosno skončao u Hagu … nisi vodio računa o bilansu Crvene zvezde … i količini para koje je taj nesrećnik (zlo)-uptrebio ….kako bi tebi i tebi sličnima dičnim “OFICIRČINAMA” … omogućio debelu hladovinu ….dok su mnogima OBIČNIM ljubiteljima fudbala krvarile gaće po raznim livadama nekad nam dične otadžbine …
    Dakle ti ne komentarišeš fudbal i mogućnosti koje ta igra pruža narodu da se malo makar razonodi … pa i svadja oko beznačajnih stvari…. NE… TEBE BOLI činjenica da je naš SRPSKI klub na tvoju žalost i po tvom shvatanju “POGREŠAN”… BIO NE SAMO EVROPSKI …. VEĆ SVETSKI PRVAK …. ostvarivši uspeh i stekavši slavu koji vi ostrašćeni, debilasti navijači grobarskog tima samo možete da sanjate.

    0
    0
    Odgovori
    • Ĉemu ovoliko beznaĉajnih informacija,i Notingem Forest je bio dva puta sampion Evrope pa nije stala Engleska kad je ispao u drugu ligu,neće ni Srbija da propadne.Umesto sto vam je neko drugi kriv,osim vasih sposobnih rukovodilaca u klubu,kojima nije mesto tu,zapitaj se zasto neċe da dozvole privatizaciju…

      0
      0
      Odgovori
  6. sve da je tako …?! sta ce mo sa TRULOM i PREZADUZENOM zvezdom u poslednjih 10 godina … to sto ce dobiti 5 bodovo za osvajanje SREDNJOEVROPSKOG kupa 1991 godine je gotovo nista za period uspesnosti u zadnjih 10 godina … vi racunate da ce zvezda opet biti prvak …!? a da, to vam je rekao predsednik zvezde u senci … onda sigurno hoce ako ta ista UEFA NE odluci drugcije … sve je ovo dzabe ako UEFA NE pomeri SEZONU KUPANJA …ILI… termin odigravanja kvalifikacija … sunce i voda zvezdi NE odgovara iz poznatih razloga … kad je nesto TRULO … taj proces se samo pojacava … a taj proces se DUGOVOVANJIMA naziva … ta i takva zvezda … se na ime igranja lige sampiona i za ovu godinu zaduzi … KAKO BI STARE DUGOVE VRACALA … i DA BI NAROD BOLJE ZIVEO … sta bi predsednik zvezde u senci … da se opet na ime te lige sampiona i starih DUGOVANJA ponovo-opet zaduzuje u ime cele nacije … to se onda zove : ZLO , BRUKA i SRAMOTA SRBIJE … koje crno radovanje.

    0
    0
    Odgovori
    • Momak vreme je da promeniš boje i počneš navijati za jedini pravi klub u Srbiji Crvenu Zvezdu. Bićeš mnogo srećniji a zabavne komentare možeš pisati ovakve iste samo protiv Partizana. Poslušaj me i kada se preporodiš bićeš mi zahvalan do kraja života. Javi kad odlučiš, ne tražim nikakvu zahvalnost niti nagradu za savet.

      0
      0
      Odgovori
  7. trebalo bi za osvajaca lige sampiona-kupa sampiona 5 za osvajaca lige evrope-uefa kupa 3 a za osvajaca nekadasnjeg kupa kupova 1 bod

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter