0
Fudbal

(FOTO: FSS)

TURNIR ‘STEVAN ĆELE VILOTIĆ’: Srbija bolja od SAD (VIDEO)

Objavljeno: 01.09.16 u 22:19

Fudbalska Srbija može da se ponosi činjenicom da se jedan od najjačih omladinskih turnira u Evropi igra na našim terenima, a sve u znak sećanja na legendarnog stručnjaka Stevana „Ćeleta“ Vilotića.

Na otvaranju turnira Srbija je posle bolje igre savladala SAD 2:1(1:1).

U potpuno otvorenoj utakmici bilo je mnogo prilika sa obe strane, ali utisak je da izabranici Milana Kosanovića imaju više razloga da žale, jer su mogli daleko ranije da reše meč u svoju korist.Imali su „orlići“ nekoliko šansi kada su mnogi na stadionu videli loptu u golu, ali slaba koncentracija i brzopletost, u pojedinim trenucima i nedostatak sreće, bili su saveznici Amerikanaca. I gosti su nekoliko puta ugrozili Marka Ilića i po svemu prikazanom zaslužuju pohvale za ostvareni učinak.Srbija je prva došla u vođstvo golom Save Petrova u 28. minutu kada je kompletna odbrana SAD ispala i našem napadaču nije bilo teško da iz blizine savlada Skota. Primljeni gol nije demoralisao ekipu Breda Fridela, legendarnog golmana američke reprezentacije koji je ostavio trag u Premijer ligi (Aston Vila, Blekburn, Liverpul, Totenhem) po broju uzastopnih utakmica između stativa (310).

Pred smiraj prvog poluvremena došli su do izjednačenja, u našem šesnaestercu Vaskez je izmakao pažnji centralnih bekova i glavom matirao Marka Ilića.Do kraja smo brojali prilike pred mrežom Skota, a pravda je zadovoljena u 87. minutu kada je Igor Zlatanović doneo zasluženu radost i pobedu „orlićima“.

Jedan od kapitena najbolje reprezentacije Srbije, as Čelsija Nemanja Matić, dočekan aplauzima prisutnih, izveo je početni udarac i tako označio početak 23. Memorijalnog međunarodnog turnira „Stevan Ćele Vilotić“.

– Drago mi je što sam imao priliku da budem deo ove sjajne priče. Znam da momcima znači kada im neko od igrača pruži podršku, jer sam i ja nekada bio u njihovoj koži kada sam gledao Stankovića, Vidića, Žigića…Za mene su to bili posebni trenuci, pretpostavljam da se sada i oni tako osećaju. Drago mi je ako sam im svojim pristvom ulepšao ovaj dan i početak turnira – rekao je Nemanja Matić.

Reprezentativac Srbije posmatrao je utakmicu u društvu počasnog predsednika FSS Tomislava Karadžića, potpredsednika FSS zaduženog za sportski sektor FSS Gorana Bunjevčevića, zatim jedne od legendi Crvene zvezde Perice Ognjenovića, bivšeg selektora mnogih reprezentativnih selekcija Milovana Đorića…


(Youtube/Fudbalski savez Srbije)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

SRBIJA: M.Ilić, Terzić (J.Popović), Mašović, Dinga, Bošnjak, Gojkov, Petrović, Vlahović (Zlatanović),Račić ( Račić), Petrov ( Romanić), Nikolić. Selektor Milan Kosanović.

SAD: Skot, Munjoma, Nelson, Barbi, Kalvio, Vaskez, Da Silva, Ozeri, Mihailović, Ditrih,Rajt (Zubak). Selektor Bred Fridel.

STRELCI: 1:0 Petrov 28, 1:1 Vaskez 40, 2:1 Zlatanović 87.
Gradski stadion u Subotici.
Gledalaca: oko 500.
Sudija: Nemanja Ćirić. Pomoćnici: Olajoš Nađ Matija, Atila Harmat.
Žuti karton: Kalvio, Barbi (SAD).

Ukrajina – Izrael 2:1 (1:1).

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter