2
Domaći fudbal

‘KOMEDIJA’: Tuča navijača Dinama i Zvezde uskoro na velikom platnu (VIDEO)

Objavljeno: 01.09.16 u 14:33

Iz „komšiluka“ stiže film o navijačima Dinama koji su 80-ih godina došli na utakmicu sa Crvenom zvezdom u Beogradu i sukobili se sa pristalicama crveno-belih.

Film se zove „ZG80“ i uskoro će se naći u bioskopima širom Hrvatske i Srbije, ali i ostalih zemalja bivše SFRJ. Tema je utakmica Crvene zvezde i Dinama u Beogradu, a glavne uloge imaju navijači dva tima i njihovi fizički okršaji. Nema sumnje da će ovaj film doživeti burne reakcije u obe zemlje. Delije su već zabranile da se neke scene snimaju na stadionu „Rajko Mitić“.

– Da, hteli smo da snimamo na „Marakani“, a dobili smo odgovor: ‘OK, možete da snimate, ali na vlastitu odgovornost!’. ‘Ajde ti, brate, snimaj na ‘Marakani’ na vlastitu odgovornost. I to snimi da Boys (pripadnik navijačke grupe Dinama – Bad Blue Boys) preskače ogradu i dolazi do centra terena sa Dinamovom zastavom u ruci. Mi smo, naravno, tu scenu želeli da snimimo tamo, ali na vlastitu odgovornost? Budimo realni – rekao je za Sportske novosti reditelj filma Igor Šeregi i dodao:

– Nismo mogli da verujemo da se tamo „delije“ pitaju baš za sve. Kad smo počeli da pregovaramo preko naših saradnika iz Beograda, došla je informacija da se preti direktoru Crvene zvezde da će mu biti zapaljen auto ako nas pusti na stadion. I onda kad smo i počeli snimati u Beogradu, čuvala nas je policija, a dosta kaskadera bili su „delije“ koji rade za lovu, zvali su nekog svog poslanika, vođu, koji je poručio svima: ‘Ne mogu, bre, ovi Hrvati na Marakanu! Čudesno je da niko nije pitao za lovu. Dakle da smo ponudili milion dolara koje, jasno, nemamo, oni bi rekli – ne može! Kako god zvuči, navijači su jedini deo društva koji se pokazao nepotkupljivim…

Na kraju je stadion Crvene zvezde preseljen u Kragujevac, na legendarni stadion „Čika Dača“.

– Hteli smo kružni, crveno-beli stadion. Pokušali smo u Novom Sadu, ali Vojvodina usko sarađuje sa Zvezdom pa je to propalo, a onda su nas nazvali ljudi iz Kragujevca i rekli: ‘Dođite kod nas’. Pazi, iz Kragujevca! A tamo su statisti, odredom Srbi, glumili Hrvate za 70 kuna (1.000 dinara) i sendvič. Kapitalizam je pobedio – zaključio je reditelj filma.

Kako će izgledati film i ko od srpskih glumaca igra u njemu pogledajte u traileru filma:

(Izvor: YouTube/KINOTEKA)

0
0

2 Komentara

  1. .!. XXAAXXAA .!. Komedija u reziji Mamica i zVEZDINOG cetnika Robija-miljenika tudjmana i glavnog organizatora za sakupljanje novca za „spomenik“..zVEZDE !!! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter