0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

BRANISLAV IVANOVIĆ: Na SP ide onaj koji u dve najvažnije utakmice osvoji 12 bodova!

Objavljeno: 26.08.16 u 22:54

Srpski kapiten Branislav Ivanović jedva čeka start kvalfikacija za Svetsko prvenstvo, ali i upozorava prisećajući se prethodnih ciklusa.

Kaipten je odmah pozvao na oprez, kako se ne bi ponovila događanja iz ciklusa za Evro, Mondijal i poslednji Evro. Srbija već 5. septembra igra protiv Republike Irske koja se sjajno pokazala u Francuskoj.

– Da, uvek su velika očekivanja pre početka, a na kraju razočaranje. Voleo bih da sada u miru, bez pompe i velikih reči, uđemo u kvalifikacije. Znamo svi šta želimo, ali isto tako znamo i kako smo završavali prethodna dva ciklusa. Sami sebe smo izbacili iz kvalifikacija već posle uvodnih kola i zato izvucimo pouke, nemojmo da pravimo iste greške – poručio je Bane za sajt FSS u susret utakmici Srbija – Republika Irska, koja se igra 5. septembra na stadionu „Rajko Mitić“.

NOVOSTI IZ REPREZENTACIJE: Stojiljković pozvan, Živković pod upitnikom

Branislav Ivanović je analizirao rivale u grupi u kojoj se pored naše selekcije još nalaze Republika Irska, Vels, Austrija, Gruzija i Moldavija.

– Irce i Velšane dobro poznajem, njihov karakter, mentalitet. Nedostatak kvaliteta nadoknađuju velikim htenjem, fanatizmom. Veoma su uporni i borbeni. Vels je bio prijatno iznenađenje na Euru, Republika Irska je takođe ostavila dobar utisak, jedino je Austrija podbacila. Ovi prvi imaju dobru atmosferu, Austrija opet motiv da što pre ustane i popravi utisak sada u kvalifikacijama. Šta može da odluči? Mislim da selekcija koja osvoji svih 12 bodova u mečevima sa Gruzijom i Moldavijom ima realne šanse da bude prva u grupi i izbori plasman na Svetsko prvenstvo! Ovo govorim iz našeg iskustva, ali i činjenice da je grupa ujednačena, grupa u kojoj mi nismo favoriti. Mislim da je tako i bolje.

PATRIOTA: Biševac napustio Lacio zbog Kosova i Metohije?

Fudbaler Čelsija je svestan da je narod gladan dobrih rezultata „orlova“ i da želi reprezentaciju na velikom takmičenju.

– Dobro poznajem puls našeg naroda, znam da bi jedan dobar rezultat učinio da nam kasnije navijači budu vetar u leđa. Dugo sam u reprezentaciji, znam takođe da nikada nismo razočarali kada je Marakana bila ispunjena. Voleo bih, naravno, da već na startu osetimo podršku, svesni da se ona mora zaslužiti na terenu. Ukoliko pobedimo Irsku, siguran sam da će se tražiti karta više već za prvu narednu utakmicu. Naš narod u Srbiji, ali i u Republici Srpskoj i na Kosovu i Metohiji, voli fudbal. Na nama je da ga dovedemo na stadion kako bismo ostvarili zajedničku želju i otišli u Rusiju – zaključio je Ivanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter