9
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BOŽOVIĆ PRED SASUOLO: Navijački bol je mali, pogledajte Siriju!

Objavljeno: 24.08.16 u 13:35

Trener Crvene zvezde pred meč sa Sasuolom se nada da Zvezda gore od prvog meča ne može i da će se revanširati i vratiti navijačima.

Crvena zvezda sutra od 20:30h na svom stadionu dočekuje Sasuolo posle 0:3 iz prvog meča igranog u Ređo Emiliji. Za mnoge je pred izabranicima Miodraga Božovića pretežak zadatak, pa je vrlo izvesno da će grupna faza nekog od evropskih takmičenja i ove godine ostati samo san za zvezdaše.

– Ja nisam imao velika očekivanja jer se prase ne goju uoči Božića, ova ekipa je stvorena preko noći. Potrebno je vreme. Nismo mi loši, niti su oni toliko dobri – rekao je Božović na konferenciji za medije.

O Sasuolu ima samo reči hvale i usput je dodao da su mediji ti koji su od Valete, Ludogoreca i Sasuola napravili loše ekipe.

– Sasuolo je tukao sve vodeće timove u Italiji. Prodali su igrača za 42, doveli za 45 miliona. Dakle, dodali tri. Matri je izuzetan fudbaler, Sasuolo igra lep fudbal, razbili su Palermo. Moramo da napadnemo, imamo obavezu da pokušamo da pobedimo.

Kadrovska slika pred ovaj meč je stabilna i svi su spremni za meč, osim Srđana Plavšića.

– Sve je moguće, u sportu ima čuda. Ne obećavam prolazak, ali daćemo sve od sebe.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Pablo Mouče i Džon Ruiz su dosta bili na meti kritika prethodnih nedelja, ali Božović ima strpljenja za njih.

– Mouče i Ruiz su kvalitetni igrači, ali treba im vremena – ističe ‘Grof’.

Božović je govorio i o kritikama na svoj račun prethodnih dana.

– Zvezda ne prestaje da postoji posle mog odlaska, Sasuola. Mojoj porodici nije milo dok sluša šta pišu o meni. 30 godina nisam bio na moru sa porodicom, sada bih mogao da odem da uživam. Pa ipak sam tu i borimo se. Bilo je u Zvezdi i trenera koji nisu bili ni za domaću upotrebu – rekao je i nastavio:

– Uvek može nešto da poremeti planove, videli ste Romu juče protiv Porta.  Voleo bih da sam prosečan navijač Zvezde jer dolazi ekipa sa sjajnim igračima, iz top pet liga. Ako neko voli klub, treba da dođe. Ne zbog mene već zbog imena, jer svi smo prolazni, Zvezda ostaje – poruka je stratega Zvezde.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

O navijačkom bolu zvezdaša:

– Roditelji izgube decu, pa nastave da žive. Ovaj bol je mnogo manji, pogledajte Siriju – poručio je Božović.

Levi bek crveno-belih Mihajlo Ristić obećava maksimalan pristup sebe i svojih saigrača.

– Nadam se da će se ekipa dići i da ćemo dati 100 posto. Moramo da razmišljamo da možemo dalje. Ne obećavamo, ali pokušaćemo. Da li će to biti dovoljno, videćemo – izneo je Mihajlo Ristić.

Pripremio: Strahinja Nikolić

0
0

9 Komentara

  1. Мислим да непостоји на свету већи ЗВЕЗДАШ од мене,боле ме њени порази али кад прочитам неке коментаре не знам колико стварно појединци воле моју Звезду. Па људи волео бих и ја да звезда игра у Европи као 91“ али сам исто тако свестам да оно што вреди не остаје дуго у клубу. Да имам пара оставио бих Катаија до краја каријере, а он ево већ мора ван јер неможемо да се утркујемо са Европом.Ми таквог фудбалера нисмо имали од те златне генерације. У Европи сам исто свестан да неможемо далеко јер немамо Михајловића,Југовића,Просинечког,Савићевића,Најдоског,Панчева, Бинића …. али и даље верујем да ће Терзић за 3-5 година створити тим за Европу . Хвала

    0
    0
    Odgovori
  2. Шта је стручњака на једном месту а нашег фудбала ни у Боцвани!!! Да ли су то они исти сзручњаци што отеташе Баркоса из Звезде,Клеа, Паркера и све оне који сада вреде и по тридрсетак милиона евра и играју у својим репрезентацијама!!!! Оставите човека нек ради свој писао јер вас 99%га је ковало у звезде кад је узео титулу цео стадион је скандирао да остане. Шта сад оћете сви знамо колико заједно је играла чувена генерација освајач купа шампиона а ми сад оћемо дошао па одма мора да је врх ако није мрш кући. Останимо ми навијачи јер пристрасност може само да шкоди!!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Prvo moram sebi da se izvinim sto sam poverovao da ovaj luzer vredi ista,pa onda i svim ostalim ljudima kojima sam govorio da mi se cini da je ok.Ko normalan moze da ne dovede prvo odbranu i to kompl. jos pre 6 ili7 meseci,jer smo i tada i mi navijaci znali i videli koliko je odbrana ocajna.Dakle sva cetri beka ,ali ne lose strance Fibela,Le Talka,momke koji su sporiji od svih srpskih srednjih bekova.Cvetkovic i Petkovoc, su dva ispod prosecna beka koji teskom mukom mogu da igraju i nasu ligu.Cvetkovica uhvati panika kad mu saigrac doda loptu,pa mu onda protivnicki dotrci odjednom.U toj situaciji covek sutne ,kao i Fibel ,gde prvo stigne.Lune Lukovic i Rendulic su takodje jedva za nasu ligu.Naravno ,dobro je sto je doveden Andrija Lukovic,Poletanovic,Babunski,Dobro je sto je tu vec bio Plavsic,i Ristic,ali nije dobro sto je u ime sam Bog zna cega dovodjen Ruiz i Pablo Mouce koji jednostavno nisu upotrebljivi,a rekao bih da su daleko i u perspektivi jer nisu znalci.Nasi klinci su mnogo bolji u formi su a ne dobijaju sansu.Umeto ove dvojice preskupih stranaca trebalo je uloziti u dobru odbranu i spremiti tim da bude u top formi jos za maltu.Kad smo pukom srecom izbacili maltu samo na ind.kavalitet Kataija,trebalo je odmah kupovati pored odbrane ,kad vec do tada nije ,i njihovog spica falkonea koji je opasan igrac i spic koji obecava. Na kraju covek nije fizicki pripremio ekipu od kada je u Zvezdi.Suma sumarum Grof je pokazao puki amaterizam i u psiholoskoj pripremi jer nikako nije smeo da dozvoli Kangi,koji je inace jedino vanserijsko pojacanje,da se onako glupo bahati.Ekipu je morao da spremi tako da svi izginu na terenu,ali je za tako nesto potrebna sjajna fizicka priprema i itim koji uigravas bar sest meseci.A kako to da radis kad oni,a neko malo pruzi neku dobru partiju oni ga odmah prodaju,a grof nam prica o timu koji se uigrava 3 god. Lupeta covek i opsenjuje prostotu!!!

    0
    0
    Odgovori
  4. Vec mi je muka da citam izjave ovog filozofa,koji bi da bude duhovit a smesan je izgleda samo sam sebi.Slicno kao kad se onaj kreten GdK oglasava u komentarima i smeje sam sebi.Imao je citavu prolecnu polusezonu da uigra tim,jer smo vec tada prakticno napravili nedostiznu razliku i trebao je samo da dovede na vreme jos 3-4 igraca u ubaci ih u sistem.Medjutim,on dovodi stopera koji nema pojma i Poletanovica,koji je stvarno dobar igrac,na vreme ali tri vezna igraca,koji i nisu bili preko potrebni,na 2-3 dana pre utakmice i momentalno ih stavlja u startnu postavu,iako su i nespremni i neuigrani a spremne Plavsica i Poletanovica salje na tribine.Pa ko je za to kriv i koliko oces vremena da ugojis prase?Sve sto je do sada postigla Zvezda je iskljucivo zbog individualnog kvaliteta igraca a trenerska ruka se ne vidi.Borac nam je dao 2 komada u kupu,sto je nevidjena bruka u istoriji kluba a to je iskljucivo njegova krivica jer on postavlja igru i odredjuje taktiku.Folira se da nije obecevao Evropu…pa,zemljace,to se u Zvezdi podrazumeva.Ako nisi sposoban za tako nesto,povuci se sam.Da smo imali malo srece i da tvoj Kanga nije napravio nerazumnu glupost,prosli bi Bugare i sad bi sam sebi pripisivao uspeh a ovako se zalis da ti igraci nisu dobri za Evropu.Odbrana nije ali vezni red i napad su sasvim ok za tako nesto.Zasto nisi nasao prave odbrambene igrace za tako nesto a imao si vremena 6 meseci?!Ekipa je totalno nespremna a kondicionog trenera nemas.Sa ovom ekipom,svaki solidniji trener bi u nasem prvenstvu imao sve same pobede,bez ikakvog problema a ti ces kiksirati negde,garant,pocece i razlika da se topi,Vojvodina ce nas stici.Kod svake solidnije ekipe se vidi ruka trenera i sta on zeli u igri,kod tebe to nisam primetio nikada.Igra se po istom principu i ako neki individualno nesto napravi,dobicemo tekmu,ako se zaustave najbolji igraci,tu nam je kraj.

    0
    0
    Odgovori
    • kakvih likova ima…zar stvarno verujete da ce iko da procita komentar duzi od vesti??????Veceras oterati grofa i dovesti „Znalca“ na mesto sefa struke

      0
      0
      Odgovori
      • Normalno…svako će pročitati,koga interesuje Zvezda i normalan komentar,pre svega stručan,kao što je i ovaj od Story.Nema samo šlihtanja i ostrašćenosti,već činjenice onakve,kakve su,s tim da ovo mogu razumeti isključivo oni koji su dobri poznavaoci ovog sporta.Ti nisi među njima.

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter