0
Domaći fudbal

BANE IVANOVIĆ: Grujić je ekstra talenat, ali…

Objavljeno: 13.08.16 u 12:10

Kapiten fudbalske reprezentacije Branislav Ivanović govorio je za sajt fudbalskog saveza o početku kvalifikacija za SP, novoj sezonu Premijer lige, saigračima u reprezentaciji…

„Orlovi“ poleću 5. septembra a na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo očekuje nas Republika Irska, uz Vels, Austriju, Gruziju i Moldaviju,prva prepreka koja nam stoji na putu povratka među odabrane selekcije sveta, one najbolje koje će biti na okupu u leto 2018 . Dovoljno razloga da pozovemo London i Branislava Ivanovića, asa Čelsija i vojnika Srbije, kapitena koji će da povede najbolji nacionalni tim do Rusije.

IDEMO U RUSIJU: Poznate cene karata za Srbija – Irska

On je imao problem sa povredom, koja je sanirana i spreman je da vodi Srbiju i Čelsi.

– Sve je u redu, istina bilo je dosta bolno, ali spreman sam za start sezone u Premijer ligi, ali i važan meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo sa Republikom Irskom. U pitanju je bilo rame, sada je dobro, ističe Ivanović.

POČINJE PREMIJER LIGA: Igrajte “fantazi” s redakcijom HotSporta

Počinje nova sezona sa novim menadžerom na klupi Čelsija. Na klupu „plavaca“ seo je Antonio Konte.

– Pred nama je možda i najuzbudljivija sezona u istoriji Premijer lige. Dugo sam u Čelsiju ali mislim da veću avanturu od ove koja sada počinje nisam imao. Dovoljno je videti samo velika trenerska imena, ali i veliki broj atraktivnih igrača koji su ovog leta došli na Ostrvo, kako bi vam bilo jasno da nas očekuje sezona puna iznenađenja i neizvesnosti. I za Čelsi je ovo veoma važna sezona. Znamo svi kakvo je vreme iza nas, nadam se da ćemo sa Konteom imati uspeha. Adaptirali smo se, prihvatili nove zahteve. Znamo šta hoćemo, znamo i da nas čeka težak put.

FIFA: Srbija zadržala poziciju, Argentina vodi

Od novih imena u Premijer ligi je i Marko Grujić, koji je u pripremnom periodu skrenuo pažnju na sebe. 

Nemanja Matić je bio više u kontaktu s njim, tako da sam imao prave informacije. Marko ima kvalitet, može da bude veliki igrač, ali mora mnogo da radi, naporno. Sve je ovo za njega novo, mnogo viši nivo. Verujem da će da opravda očekivanja, iskaže svoj talenat.

FENOMENALNO: Evrogol Grujića u demoliranju Barselone od strane Liverpula (VIDEO)

Kreće novi ciklus kvalifikacija za svetsko prvenstvo u Rusiji, pa su kao i obični očekivanja na startu velika. 

– Uvek velika očekivanja pre početka, a na kraju razočaranje.Voleo bih da sada u miru, bez pompe i velikih reči uđemo u kvalifikacije. Znamo svi šta želimo, ali isto tako znamo i kako smo završavali prethodna dva ciklusa. Sami sebe smo izbacili iz kvalifikacija već posle uvodnih kola i zato izvucimo pouke, nemoj da pravimo iste greške.

Mnogi smatraju da je naša grupa dosta ujednačena, a igramo protiv rivala koji su bili učesnici minulog Evropskog prvenstva.Pred nama je prvo Republika Irska, ali tu su i Vels i Austrija, odnosno Gruzija i Moldavija.

– Irce i Velšane dobro poznajem, njihov karakter, mentalitet. Nedostatak kvaliteta nadoknađuju velikim htenjem, fanatizmom. Veoma su uporni i borbeni. Vels je bio prijatno iznenađenje na EP, Republika Irska je takođe ostavila dobar utisak, jedino je Austrija podbacila. Ovi prvi imaju dobru atmosferu, Austrija opet motiv da što pre ustane i popravi utisak, sada u kvalifikacijama. Šta može da odluči? Mislim da selekcija koja osvoji svih 12 bodova u mečevima sa Gruzijom i Moldavijom ima realne šanse da bude prva u grupi i izbori plasman na Svetsko prvenstvo! Ovo govorim iz našeg iskustva, ali i činjenice da je grupa ujednačena, grupa u kojoj mi nismo favoriti. Mislim da je tako i bolje.

Do Rusije idemo sa novim selektorom, ali i novim sistemom igre koji je dao rezultat u proverama protiv Kipra, Izraela i Rusije.

KREĆE OPERACIJA ‘RUSIJA 2018’: Posle rivala, na Muslinovom skeneru sada su ‘orlovi’

– Nešto slično igramo u Čelsiju. Sistem može biti veoma pozitivan, jer stvaramo mnogo više prilika, ali zahteva i mnogo više opreznosti u defanzivnim zadacima.Videćemo kako će stvari stajati pred okupljanje, važno je da nemamo problema sa povredama, jer zbog kartona ne možemo da računamo na dva važna igrača, Matića i Kolarova. Moramo zbog toga još više da budemo tim.

Narod je gladan velikih rezultata i plasmana na najveća takmičenja, a utisak je da bi dobar start veoma brzo napunio tribine stadiona „Rajko Mitić“. Videli smo pune tribine u Užicu i Novom Sadu.

– Dobro poznajem puls našeg naroda, znam da bi jedan dobar rezultat učinio da nam kasnije navijači budu vetar u leđa. Dugo sam u reprezentaciji, znam takođe da nikada nismo razočarali kada je „Marakana“ bila ispunjena. Voleo bih naravno da već na startu osetimo podršku, svesni da se ona mora zaslužiti na terenu.Ukoliko pobedimo Irsku, siguran sam da će se tražiti karta više već za prvu narednu utakmicu. Naš narod u Srbiji, ali i Republici Srpskoj i Kosovu i Metohiji, voli fudbal. Na nama je da ga dovedemo na stadion, kako bi ostvarili zajedničku želju i otišli u Rusiju, rekao je Branislav Ivanović, kapiten reprezentacije Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter