2
Fudbal

FOTO: STARSPORT

SIVIĆ PRED ITALIJANE I IRCE: Imamo problema u igračkom kadru

Objavljeno: 10.08.16 u 14:54

Mladu reprezentaciju Srbije očekuju mečevi odluke u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope, dueli protiv Italije u Vićenci, 2. septembra, i četiri dana kasnije, u Novom Sadu, kada će nam rival biti Republika Irska. Tim povodom selektor Tomislav Sivić boravi u San Benedetu gde će večeras da posmatra meč Italija – Albanija.

– Italija ima tu privilegiju da odradi test utakmicu i pored činjenice da se meč igra van FIFA termina, jer njenu selekciju čine igrači koji nastupaju u Seriji A i lako mogu da se okupe – ističe selektor Tomislav Sivić.

Italija je na skeneru, ali selektor Sivić ne krije da prvo gledamo u svoje dvorište.

– Imamo mnogo problema vezanih za igrački kadar koji ćemo da rešavamo u hodu, a moram da istaknem veliku podršku selektora A tima Slavoljuba Muslina koji je upoznat sa situacijom i spreman je da u interesu našeg fudbala i mlade reprezentacije pomogne u meri u kojoj je to realno.

Glavni problem sa kojim se suočava Sivić jeste nedefinisan status mnogih naših igrača koji su imali praktično status standardnih reprezentativaca u mladoj selekciji.

– Bez kluba su praktično napadači Đurđević, Ožegović i Čavrić, a nedefinisan status imaju i defanzivci Jovanović i Filipović. Oni su ili bez kluba ili na klupi za rezervne igrače ili u B timu.

Prioritet su naravno rezultati A reprezentacije, ali s obzirom na probleme sa kojima se Sivić suočava, ima prostora za dogovor koji može samo da koristi našem reprezentativnom fudbalu.

– Pratimo situaciju sa pojedinim povređenim igračima, a bićemo jači sa, primera radi, Sergejom Milinkovićem-Savićem, ali i još nekim momcima koji su se nalazili na spisku A tima i predstavljaju veliku budućnost našeg fudbala. Uglavnom, uveren sam da ćemo imati tim sposoban da ostvari naše ambicije, u ovom slučaju to su četiri boda iz dva meča. Onda bi u oktobarskim mečevima u Irskoj, odnosno Slovenijom u Srbiji, definitivno tražili kartu za završnicu kontinentalnog šampionata – rekao je selektor Tomislav Sivić.

Srbija se nalazi na trećem mestu grupe sa šest bodova manje od Italije, tri boda od Slovenije, ali i utakmicom manje u odnosu na te dve selekcije. Na EP izboriće plasman prvoplasirane reprezentacije i četiri najbolje drugoplasirane selekcije.

0
0

2 Komentara

  1. Nebitno ko je protivnik, mene uvek iznervira kad trener / selektor izjavljuje da ocekuje 4 boda iz 2 utakmice …………. Pa kako ta izjava utice na moral? U startu je ubio igrace i rekao im da nema sta da traze, da su losi za 6 bodova

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter