1
Fudbal

VREMEPLOV: Šut Jona Arne Risea koji je slomio nogu rivalu (VIDEO)

Objavljeno: 31.07.16 u 23:55

Jon Arne Rise jedan je od omiljenih igrača navijača Liverpula u 21. veku. Riđokosi Norvežanin je, pored sjajnih partija na poziciji levog beka, bio upamćen i po više nego snažnom šutu.

To je na svojoj koži najbolje osetio Alan Smit, fudbaler Mančester Junajteda. Naime, 18. februara 2006. godine, Liverpul je dočekao Mančester Junajted u okviru FA kupa.

U toku je bio 89. minut, kada je Liverpul dobio priliku da iz slobodnog udarca reši pitanje pobednika. Prethodno je, u 19. minutu, Krauč doneo prednost od 1:0.

(Youtube/Petch9)

Loptu je namestio upravo Rise, napravio nekoliko koraka i raspalio. Lopta je letela nekoliko metara, pre nego što je na nju naleteo Alan Smit, u pokušaju da blokira šut. U tome je i uspeo, ali je cena bila prevelika – Riseov šut mu je slomio nogu.

O težini povrede dovoljno govori reakcija Smitovih saigrača, kao i komentar ser Aleksa Fergusona nakon meča: – Ovo je jedna od najgorih povreda koje sam ikada video.

(Youtube/Harv007)

Smit je pauzirao devet meseci, a Liverpul je na kraju osvojio FA kup.

Pogledajte najbolje golove Risea u dresu Liverpula:

(Youtube/TheKopDuo)

0
0

1 Komentara

  1. Sut je blokirao desnom nogom, a povredjena mu je leva. Tako da nije sut polomio nogu, vec je Smit nezgodno pao, tacnije seo je na levu nogu i tako je polomio.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter