4
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

SUPERLIGA: Sjajna premijera šampionata, remi Zvezde i Napretka (VIDEO)

Objavljeno: 22.07.16 u 22:04

Crvena zvezda remijem je krenula odbranu titule. Na svom stadionu ne samo da nije uspela da slavi, več je morala da stiže prednost gostiju od 2:0.

Gosti su posle 47 minuta vodili sa 2:0, ali se Zvezda golovima Plavšića i Sikimića vratila u meč. Na kraju su se ređale šanse na obe strane, ali pobednika nije bilo. 

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Crvena zvezda – Napredak 2:2 (1. kolo)
(Plavšić 60, Sikimić 81 – Gobeljić 42, Vukanović 47)[/stextbox]

Zvezda je prva pripretila. U desetom minutu Srnić je imao sjajnu šansu, akciju su mu priredili Ruiz i Plavšić, ali se rezultat nije menjao. Lopta je došla s leve strane Srnić je imao čistu priliku, ali je šutiao po zemlji i sredini gola, pa mu je golman Napretka Petrović odbranio udarac.

Dva minuta kasnije Zvezda je imala novu priliku, ali je odbrana Napretka izblokirala udarac Poletanovića ka svom golu.

Nastavila je Zvezda da pritiska po levoj strani, bez promene rezultata.

U 19. minutu Urošević je s ivice šesnaesterca ubaci loptu na ivicu peterca, tamo je odlično skolio NDiaj, ali mu je golman Zvezde zaustavio udarac.

U 37. minutu Džon Ruiz dobio je prvi žuti kartona na meču zbog nesmotrenog starta na igrača Napretka.

U 42. minuta gosti su poveli.

Fenomenalna akcija kroz sredinu, loptu je dobio Gobeljić između Fibela i Lukovića, istčao 30 metara s lotpom i lobovao isrčalog Kahrimana.

Samo dva minuta u nastavku, novi leden tuš za navijače Zvezde.

Akcija slična onoj iz prvog poluvremena. Loptu ka Aleksi Vukanoviću posla je N Diaj, Vukanović je zaobišao Kahrimana i udvostručio prednost gostiju.

Lepu priliku za Zvezdu imao je Le Talek u 51. minutu.

U 60. minutu  Plavšić je projektilom smanjio prednost Napretka.

(Izvor:youtube/Sanjin Babic)

Prečku u 62. pogodio je Vukanović.

U 70. probao je Sikimić, ali nije bilo promene rezultata. U kontra napadu Markoski je pronašao N Diaja, koji je među trojcom igrača poslao loptu u gol, ali je odbrana Zvzede dobro reagovala

U 77. putiraio je Ristić, veoma dobro, ali je golman Napretka još jednom sačuvao svoju mrežu.

 U 79. Ruis i Sikimić su uputili udarce, ali je rezultat ostao nepovoljan po Crvenu zvezdu. U 81. minutu sjajna akcija Moučea. Ubacio je loptu sa ivice šesnaesterca i pronašao Sikimića na petercu za izjednačenje 2:1.

U 90. minutu le Talek je zicer glavom poslo u gol aut. Opet je centrirao Mouče.

U 92. sjajne makazice Vijeire, ali je lopta prošla tik pored stative.

U 93. Napredak je mogao do celog plena, ali Lemajić nije uspeo da savlada Kahrimana.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

ZVEZDA: Kahriman – Petković, Luković, Fibel, Ristić – Le Talek, Poletanović (od 84′ Babunski) – Plavšić (od 61′ Mouče), Ruiz, Srnić (od 61′ Vijeira) – Sikimić

NAPREDAK: Petrović – Varga (od  87′ Lemajić), Projić, Simonović, Abraham – Šljivić, Markoski, Vulić (od 74′ Beljić), Gobeljić, Urošević (od 46′ Vukanović) – Ndiaje.

 

[/stextbox]

0
0

4 Komentara

  1. U Zvezdi igraju menadzerski igraci, Plavsic greje klupu,postigne pogodak i odmah naplje. Sami ste krivi, od Bozovica napraviste Murinja a covek nigde nije sastavio vise od godinu dana sem u Zvezdi.Podrzali ste Terzica, zasto? Malo je bivsih igraca tipa Jugovic,Stankovic,da dodju u klub. Jasno je da Terza nastavlja put Vesica, stvara dugove, ugradjuje se od igraca i trensfera,Bozovic takodje. To sto oni prikazuju u exel tabelama nema veze sa realnoscu, to ce se tek videti kad Vucic ode a za njim i ceo SNS bagra zajedno sa Tvorzicem.Srecno vam bilo dalje, pored takvih mediokriteta.

    0
    0
    Odgovori
    • A vash exel pokazuje da ste prodali Andriju Zivkovica Benfiki i da ste za to morali da platite 2,5 miliona!!! XAXAXAXAXAXAXA
      Mozda su vam uvalili piratski program!!!!

      0
      0
      Odgovori
  2. Da li neko pamti kada je Zvezda prestala da bude tako dominantna ? Da li se to desilo dolaskom Le Taleka ili se varam ?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter