Kada se povredi, igraču je najteže, naravno. Međutim, neće biti lako ni selektoru nacionalnog tima Srbije koji pred početak kvalifikacija za SP dosta kuburi sa povredama defanzivaca.

Posle neuspelih medicinskih pregleda u Midlzbrou, potvrda povrede Nevena Subotića stigla je od Borusije Dortmund koja je objavila da srpskog defanzivca čeka operacija rebara.


– Loše vesti za Nevena Subotića. Prema navodima specijalista iz Engleske, pokazalo se da će centralni bek Borusije Dortmund morati da bude podvrgnut operaciji rebarnog područja. Pretpostavlja se da će zbog operacije propustiti čitavu narednu sezonu – stoji u zvaničnom saopštenju Borusije.

Nedugo zatim oglasio se i sam Subotić, koji je na svom Fejsbuk profilu potvrdio da ga čeka dug i težak oporavak, pri čemu se dosta emotivno obratio navijačima i njegovim fanovima.

– Dragi prijatelji, želim izazov i da budem aktivan učesnik. Uprkos pobedi nad trombozom i uloženom naporu u pripremama za novu sezonu, postalo je jasno da se moram odmah podvrgnuti operaciji. Zbog toga je ova godina za mene završena iako sam mislio da su problemi zaista iza mene.

Ovo je težak udarac za mene jer sam se radovao novoj sezoni. Radovao sam se kao mali dečak kojem je ponovo dozvoljeno da živi svoj san. Ono što ostaje je moj san. Ispred mene je težak posao, a ja ću kao i uvek dati 100 odsto da se vratim i ponovo budem spreman gde god budem bio potreban. Vaš Neven – napisao je Subotić.