3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

JOVANOVIĆ ZA HOTSPORT: U Danskoj se radi puno radno vreme, Uhre bi mogao da bude najveća opasnost po Partizan! (VIDEO)

Objavljeno: 18.07.16 u 16:19

Navijače na Čairu Aleksandar Jovanović kupio je sjajnim odbranama na Marakani u drugom kolu Superlige Srbije. Tada je zaključao svoju mrežu i sačuvao bod Radničkog, pritom skinuvši i penal Katajiu u 89. minutu. Dobru igru overio je već u sledećem kolu kada je u pobedi nad Metalcem uspeo da odbrani još jedan penal. A svoju klasu potvrdio je i debijem u Danskoj.

„Ministar odbrane“ Aleksandar Jovanović na prvom meču za Orhus uspeo je da očara navijače iz istoimenog grada sa 300.000 stanovnika. Nakon 13 godina Orhus je slavio na otvaranju sezone i to ponajviše zahvaljujući bravurama odličnog čuvara mreže Jovanovića. AFG je pritom oborio još jednu negativnu tradiciju tako što je nakon 13 meseci slavio na strani.

-Utisci nakon debija su zaista sjajni, povratne informacije koje su do mene došle od trenera, saigrača i navijača ostavile su me bez teksta. Veoma mi je bitno što smo razbili neugodne tradicije i protiv ekipe koja je prošlu sezonu završila na drugom mestu danskog prvenstva upisali pobedu. Već u petak igramo ponovo ligaški meč protiv Vilborga, a potom narednog utorka i prijateljski meč sa Galatasarajem, počinje razgovor za Hotsport Aleksandar Jovanović.

Jovanović se potom okrenuo uslovima u danskom fudbalu, koji se, po njegovim rečima, u mnogome razilkuju od onih u Srbiji. Uprkos tome što u našoj zemlji ima dosta kvalitetnih igrača, Jovanović smatra da se sa njima mnogo manje radi nego što je to slučaj u skandinavskim zemljama.

– Moje obaveze se ne završavaju treningom, svakog dana sam u trening centru od 8 do 15 časova, bukvalno puno radno vreme. Obaveze se sastoje od treninga, zajedničkog doručka, odlaska na kurs engleskog, zajedničkog ručka i ponovnog treninga. Organizacija je savršena, svaki trenutak je isplaniran, ovde se ništa ne prepušta slučaju. Pomaže mi što su svi nasmejani, raspoloženi i uvek predusretljivi da mi pomognu sa bilo kojim izazovom, otkriva Jovanović.

Ukoliko Partizan prođe 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Zaglebja (0:0 u Beogradu), jedan od potencionalnih protivnika mogao bi da im bude jučerašnji rival Orhusa, Sonderlinska. Jovanović je u razgovoru za naš portal ocenio šanse Partizana i dao analizu danskog predstavnika u LE.

– Radi se o klasičnom danskom timu, oni igraju čvrstu kontakt igru. Igra se na gol više i nema povlačenja i čekanja kao što je kod nas slučaj. Opasni su po levom krilu, a špic Mikael Uhre fizički je dominantan. Partizan može da slavi u Beogradu, a u na gostovanju u Hadereslevu crno-beli će biti u problemu, zaključak je odličnog Jovanovića.

Pripremio: Aleksadnar Ilić

0
0

3 Komentara

  1. Kapiram ja decku u potpunosti, pa naravno da mu nije lako puno radno vreme, a beneficije, a radni staz, jos covek radi kao konobar, lekar, apotekar, jos i fudbaler, jeste da nije kao u Samroku, al tesko je naci danas dobar posao u Danskoj, a da ne moras prethodno zavrnes rukave i pomucis se.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter