0
Domaći fudbal

REZIME: Evo gde će svi srpski klubovi igrati u Evropi u naredne dve nedelje

Objavljeno: 08.07.16 u 09:47

Sva četiri srpska kluba igraće sledeće nedelje u evropskim takmičenjima, a put ih vodi od Velsa na severu do Malte na jugu.

Upravo će šampion naše zemlje Crvena zvezda otvoriti program u utorak. Crveno-bele čeka put na Maltu i duel sa tamošnijim prvakom Valetom. Utakmica se igra od 20 časova, a sve sem pobede čete Miodraga Grofa Božovića bilo bi iznenađenje. Tim sa Malte uglavnom čine Argentinci i Brazilici, ipak kvaliteta dalekog od onog koji poseduje naš tim, koji ruku na srce ne zaostaje puno po broju inostranih fudbalera. Posebno pažnju treba usmeriti na napadača Falkonea strelca oba gola protiv Farana, kao i Brazilce Žonatana i Romeua. Ipak, Crvena zvezda ne bi trebalo da ima teži posao u borbi za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

FOTO: FK Crvena zvezda
FOTO: FK Crvena zvezda

Partizan će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope prvo u četvrtak dočekati Zaglebie. Čini se da crno-beli nisu baš imali puno sreće u žrebu. Ipak, favoriti su, pogotovo posle veoma dobro odrađenog prelaznog roka. Prvi meč u Humskoj igra se u četvrtak, ali termin još uvek nije poznat. Poljski tim je uglavnom sastavljen od malo poznatih domaćih fudbalera, Srbina Đorđa Čotre i Makedonca koji je svojevremeno bio želja „večitih“ Aleksandra Todorovskog. Uloga favorita priprada Partizanu, ali bez sumnje četa Ivana Tomića ima najteži posao od svih naših timova.

FOTO: FK Partizan
FOTO: FK Partizan

Vojvodina je bila miljenik sreće. Posle fenomenalne partije protiv Bokelja u revanšu 5:0, Novosađane je dočekala sjajna vest. Norveški Stabek je napravio čudo i uspeo je da ispadne od velškog Konahsa. Tako će „stara dama“ u sledećoj rundi u Vels, mada se prvi meč igra za šest dana u „srpskoj Atini“. Fudbaleri velškog tima su nepoznanica za sve u Srbiji, ali rezultati protiv Norvežana (0:0, 1:0) pozivaju na oprez. Ruku na srce sve sem prolaza Vojvodine bi bilo novo evropsko iznenađenje.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Nimalo lakog rivala u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope je dobio Čukarički. „Brđani“ su bili sjajni protiv Ordabašija, malo su pokvarili utisak posle vođstva 3:0 u Kazahstanu i 3:3 na kraju. Sledeći rival je daleko ozbiljniji protivnik, dolazi iz zemlje u kojoj je fudbal u ekspanziji – Mađarske. Videoton se propisno namučio protiv Zarie Balti iz Moldavije, pošto je posle pobede od 3:0 kod kuće u bivšoj sovjetskoj republici poražen sa 2:0. Ruku na srce u timu nije bilo reprezentativca Juhaša, kao ni mega pojačanja Danka Lazovića. Sa druge strane Čukarički je ostao bez jednog og najboljih Filipa Stojkovića, te je teško prognozirati ko je favorit u četvrtak i sedam dana kasnije. Prva utakmica se igra u susedstvu.

Starsportphoto
Starsportphoto
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter