1
Domaći fudbal

FOTO: HotSport

ZORAN RENDULIĆ ZA HOTSPORT: Lune je uvek tu za šalu, znači mi podrška Delija, Liga Evrope je realnost! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 27.06.16 u 10:40

Gost HotSporta bio je stameni štoper Crvene zvezde Zoran Rendulić koji je govorio o prošloj sezoni, problemima s kojima se borio, crvenom kartonu u derbiju, tituli, ambicijama, ali i ulozi čoveka zaduženog za atmosferu u svlačionici.

Zoran Rendulić je pre nešto više od godinu dana stigao na Marakanu da svojim iskustvom pomogne u napadu na titulu. Nažalost, prvih osam meseci u crveno-belom dresu neće dobro pamtiti zbog povreda, ali sezonu hoće, jer je u nojoj osovjena toliko željena titula i to sa njim u startnih 11. Prošlu, veoma uspešnu sezonu smo ostavili za kasnije, prvo su nas zanimale ambicije kluba i samog igrača u predstojećem periodu, to jest kvalifikacijama za Ligu šampiona.

intervju Da li navijači Crvene zvezde ove godine mogu da očekuju plasman u Ligu šampiona i koliko je to realno u ovom trenutku?

– Da budem iskren, odmah bi potpisao grupnu fazu Lige Evrope, Zvezda ima kvalitet, ali mislim da treba biti realan i ići korak po korak. Naravno da bi smo zbog navijača, samog kluba sa finansijske strane i nas voleli da igramo u Ligi šampiona, ali treba biti iskren da Crvena zvezda deset godina nije igrala Evropu i da bi možda bilo bolje prvo steći iskustvo u Ligi Evrope, a sledeće godine, ko zna, možda i elita. Liga šampiona je za nas san, ali je Lige Evrope realnost. Zadržali smo okosnicu tima, otišao je samo Marko Grujić i klub radi na dovođenju kvalitetnih pojačanja. Atmosfera u timu je ostala sjajna tako da očekujem dobar rezultat i ove sezone. Naravno, tu su i navijači koji će nema veze da li igrali sa Maltežanima ili Olimpijakosom napuniti stadion. Idemo korak po korak, pa ko zna gde je granica – počeo je priču za HotSport, Zoran Rendulić.

FOTO: HotSport
FOTO: HotSport

intervju Prethodna sezona je bila veoma turbolentna za tebe. Počeo si kao starter, potom su došle povrede, saigrači su pobeđivali i šansu si dobio tek u poslednjih deset kola. Kako gledaš na početni period u dresu Crvene zvezde?

– Prošla sezona je bil jedna od najtežih u mojoj karijeri. Povrede su me omele da se izborim za mesto u prvom timu, tokom jeseni sam dva puta morao da pauziram po dva meseca, u tim momentima momci su počeli da igraju sjajno i morao sam da sačekam svojih pet minuta. Došlo je to pred kraj prvenstva, bio sam odličan na utakmicama sa Partizanom i Olimpijakosom, a dokaz za to je bila reakcija navijača. Fudbaleru znači kada ga navijači poštuju. Isplatio se rad, trener Miodrag Božović je znao da me sačeka jer me dobro poznaje, radili smo pre deset godina zajedno u Borcu iz Čačka. Sada se nadam da će me povrede zaobići i da ću od samoga starta moći da pokažem kvalitet koji me prati tokom karijere.

intervju Najboju partiju prethodne sezone si imao u derbiju protiv Partizana, bio si neprelazan, nažalost utisak je pokvario crveni karton posle kog je Damir Kahriman primio „kiks“ gol. Kome je pogodak Evertona Luiza teže pao, Damiru ili tebi?

– Sigurno je Damiru bilo teže, sve se desilo u 30 sekundi. Imali smo sve igru, rezultat, ali je to fudbal. Prvo moram da kažem da sam greškom dobio prvi žuti karton, a onda sam u tom poslednjem napadu morao to da uradim. Partizan je išao u brzu kontru ka golu, morao sam da sečem i zaradio sam crveni karton. Posle toga videli ste šta se dogodilo, Partizan je uz dosta sreće izjednačio. Kada sam izlazio sa terena mislio sam da će mi navijači zviždati, ali sam dobio aplauz što mi je mnogo značilo. Naravno, ostala je žal što nismo pobedili 1:0 golom Sikimića, jer trijumf bez primljenog gola je veliki uspeh za odbrambenog igrača – iskren je bio Zoran Rendulić.

FOTO: HotSport
FOTO: HotSport

intervju Cele sezone ste bili ubedljivo prvi, ali ste zbog sistema takmičenja i deljenja bodova morali malo da strepite u plej-ofu. Da li je bilo panike kada je Čukarički prišao na svega šest bodova zaostatka posle ogromnih 30?

– Da, veoma čudan sistem takmičenja. Tokom celog prvenstva smo imala veliku prednost u odnosu na pratioce, pre plej-of više od 30 bodova, a onda je usledilo deljenje poena, pa porazi Čukarički i Vojvodina, te su nam rivali prišli na šest bodova. Stali smo u jednom trenutku i pitali sebe šta smo to radili tokom cele sezone. Ipak, ekipa se izdigla i prvenstvo smo priveli kraju i na kraju zasluženo osvojili titulu. Možda je plej-of nama manje odgovara, a nekom više ove sezone, ali videćemo sledeće, u suštini on je dobar za ekipe koje igraju u Evropi, jer mogu da anuliraju gubitak bodova ako dođe do nekih „kikseva“.

intervju Žreb za prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona je održan, koga bi više voleo za rivala Valetu ili B36?

– Biću iskren i reći da ne poznajem Maltežane i Farane. Kada budemo saznali ime protivnika sigurno ćemo krenuti u ozbiljnu pripremu i nećemo ih potceniti. Naravno, treba biti realan i reći da smo apsolutni favoriti, ali se pobeda mora izvojevari na terenu. Te dve utakmice će nam dobro doći da se što bolje uigramo za sledeće kolo kvalifikacija, a tamo se nadam da ćemo imati malo sreće u žrebu. Kao što sam već rekao tim je ostao na okupu, nije situacija kao prošle godine protiv Kairata kada su igrači tek dolazili. Sad imamo oformljeni tim, a i Bog nas je pogledao, te nam je dao rivale od kojih smo sigurno za klasu ili dve kvalitetniji.

intervju Navijači Crvene zvezde su te na klupskom sajtu pitali da li te je Miodrag Grof Božović doveo u Zvezdu zbog atmosfere u svlačionici. Da li je istina da si ti jedan od glavnih „krivaca“ za sjajnu atmosferu pre treninga i utakmica?

– Da. To su me pitali i u rubrici „Zvezdaši pitaju“, da li me je Grof doveo da bi držao atmosferu u svlačionici, a ja ponavljam da me on odlično poznaje. Biću iskren, zna ti i sami da situacija, ne samo u Zvezdi, već i u državi nije sjajna, finansijski su tu pobrlemi i morate nekako da vodenicu okrenete pozitivno da vam misli budu pozitivne. Zbog toga nekoliko iskusnijih igrača i ja želimo tim šalama da podignemo atmosferu da spojimo mlađe igrače sa nama, da budemo pravi tim. Stranci su takođe dobro prihvaćeni, a oni dobor prihvataju moje šale. Iskren da budem najviše volim tih sat vremena pred trening, odmah nađem nekog u svlačionici da napravimo neku šalu. Da atmosfera bude pozitivna, nema ništa lepše nego kad nasmejani istrčimo na teren.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Zoran Rendulić

Datum rođenja: 22. maj 1984. godine.
Visina: 190.
Mesto rođenja: Sarajevo.
Pozicija: Štoper.
Broj dresa: 77
Karijera: Remont, Borac, Grenobl, Javor, Pohang, Šenđang, Čukarički, Crvena zvezda.

[/stextbox]

intervju Ko je uz tebe najviše zaslužan za dobru atmosferu, to jest ko ti pruža najveću podršku u zbijanju šala?

– Najveću podršku imam u kapitenu Lunetu (Aleksandar Luković). On je takođe šaljivdžija, mada se često šalim na njegov račun. Što bi se reklo neretko se „naklatim“ na njega. On to nekada dobro, a nekada teško prihvati, najvažnije je da se ne ljuti. I ostali igrači učestvuju u šalama, često to radimo na stranim jezicima kako bi druženje uključili Mičela Donalda, Damjana Le Taleka i Huga Vijeru. Sada je tu i Fibel, igrao sam u Francuskoj, naučio sam jezik, pa sad i njega „zezam“. Najvažnije da svi prihvataju šalu i da shvataju da su dobronamerne. Ukopili smo se, dišemo kao jedan i to je donelo, a nadam se i da će doneti rezultate.

(Izvor HotSport)

intervju Koliko snage fudbalerima Crvene zvezde donosi prolazak kroz tunel podno severne tribine i koliko vam znači huk Delija kad istrčita na travnati tepih?

– Neverovatan osećaj. Čist primer, pred derbi sa Partizanom sam se baš nešto loše osećao, ali kada sam prošao kroz tunel i čuo huk „severa“ sve je prošlo. Neverovatno je kakav adrenalin dobijete. To je vetar u leđa koji vam daje snagu ne Partizan da pobedite, već i Real Madrid. Delije su nešto što nema svako, najveća vrednost Crvene zvezde – jasan je bio Zoran Rendulić.

intervju Koju poruku šalješ Delijama za kraj i kakvog Zorana Rendulića mogu da očekuju u novoj sezoni?

– Da nas bodre, a mi ćemo pokušati da im vratimo titulom i bar Ligom Evrope. Od Zorana Rendulića mogu da očekuju bolje igre nego prošle sezone. Samo da me zdravlje posluži – zaključio je Zoran Rendulić u intervjuu za HotSport.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

EVROPSKO PRVENSTVO: Žao mi je Hrvata, imam svog favorita za titulu

Defanzivac Crvene zvezde Zoran Rendulić pomno prati dešavanja na Evropskom prvenstvu i ima svog favorita za titulu.

– Sportski gledano svidelo mi se kako igraju Hrvati. Žao mi je bilo kada su ispali od Protugalije. Prikazali su najbolji fudbal na šampionatu, ali nisu imali sreće kao mi na SP 1998 godine. Mislim da je ova generacija hrvatski igrača mogla da napravi veliki uspeh. Sviđa mi se kako igraju i Italijani, prosek im je 30 godina, ali se kod njih zna ko šta tačno radi. Mislim da oni sadam mogu da doguraju daleko. Italijani su moji favoriti – rekao je Rendulić.

[/stextbox]

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter