6
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

ĐURĐIĆ OSTVARIO SAN: Nisam individualac i majstor fudbala, zavisim od ekipe kojoj podređujem sve! (FOTO)

Objavljeno: 21.06.16 u 12:10

Na stadionu u Humskoj Partizan je predstavio novo pojačanje i veliku uzdanicu za sledeću sezonu, napadača Nikolu Đurđića.

Mnogi su smatrali da je pravi napadač, gol-igrač, bio potreban Partizanu u prolećnom delu prethodnog prvenstva, pa se od samog završetka sezone tragalo za nekim gol igračem, i on je danas konačno stigao.

Nikola Đurđić biće velika uzdanica crno-belih u pohodu na Ligu Evrope, ali i povratak titule šampiona Srbije u Humsku.

Bivši napadač Radničkog iz Pirota, Voždovca, norveškog Haugesunda, švedskih Helsinborga i Malmea i nemačkih klubova Grojter Firta, Augzburga i Fortune Dizeldorfa potpisao je ugovor sa srpskim vicešampionom na dve godine.

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

Velika očekivanja od Đurđića potvrdio je i sportski direktor crno-belih Ivica Iliev.

– Kasnimo sa promocijom jer smo čekali faks iz Augzburga, vikend je iza nas i trebalo je rešiti pravna pitanja, tako da sada sa zadovoljstvom predstavljam Nikolu kao novog člana Partizana. Nije bilo lako rešiti njegovu situaciju, jer svi znamo da mi realno nismo u mogućnosti da pariramo evropskim klubovima, ali je volja bila jača od finansijskih prepreka i zato se zahvaljujem Nikoli. Nije lako danas se spustiti ispod finansijskog nivoa zarad ljubavi prema klubu. Kao veliki navijač Partizana jedva je dočekao da obuče dres Partizana i pokuša da sa nama napravi velike stvari – najavio je novog napadača Ivica Iliev.

– Igrač koji je igrao Ligu šampiona, koji je igrao u Nemačkoj, ne treba previše trošiti reči o tome. Ima težinu na terenu, pravi je oslonac u ofanzivnom redu. Na poslednja dva predstavljanja smo završili ofanzivnu konstrukciju tima i posle Radovića i Jankovića, eto ga Nikola Đurđić sa nama.

I sam Đurđić potvrdio je da je u jednom trenutku bilo nerealno da će doći u Partizan, ali se na kraju ipak ostvario njegov san od malih nogu.

– Bilo je malo stresno u poslednjih mesec dana koliko traje priča. Drago mi je da se sve pre pet minuta završilo. Svako ko me poznaje i ko je upućeniji u moju ličnost zna da sam navijač Partizana od malena. Finansijski faktor u ovom trenutku nije bio presudan. Ne želim da me niko pogrešno shvati, jako sam srećan što sam konačno ovde. Jedva čekam da upoznam momke, da počnemo da treniramo. Moj lični uspeh je uvek zavisio od ekipe – bilo je prvo što je izjavio Nikola Đurđić.

U Partizanu će nositi dres sa brojem 40.

Broj 40 mi je doneo dosta uspeha do sada i njime prizivam sreu koju sam imao u Nemačkoj sa njim na leđima. Broj 10 mi nije doneo ništa dobro, jer sam tada doživeo težu povredu kolena – objasnio je svoj izbor novi špic Partizana.

Evropske utakmice za njega nisu nepoznanica, prethodne sezone je sa Malmeom igrao utakmice Lige šampiona protiv Real Madrida, Pari Ser Žermena i Šahtjora, a prva evropska utakmica u Partizanu biće mu protiv boljeg iz duela prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između poljskog Zaglebja i Slavije iz Sofije.

– Evropu nikada nije zahvalno prognozirati., ali sezona dosta zavisi od nje. Svaki klub koji je malo stabilniji i može da dovede dobre igrače. Zato neće biti nimalo lako ko god da dođe u Beograd – istakao je Đurđić.

Na pitanje da li mu je lakše da igra sam u napadu ili sa nekim u tandemu, Đurđić je bio iskren.

 – Nisam individualac i nisam neki majstor fudbala, zato mi je uvek lakše da igram u paru sa nekim u napadu – rekao je na kraju predstavljanja Nikola Đurđić.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Ekspedicija Partizana danas u popodnevnim satima će otputovati u Poljsku, u mesto blizu Gdanjska gde će u narednih 16 dana obaviti pripreme za narednu sezonu. Na spisku Ivana Tomića koji će danas biti u avionu za Poljsku su:

Golmani: Šaranov, Jovičić, Kljajić.
Odbrana: Vulićević, Bandalovski, Gogua, Balažic, M. Stevanović, Milenković, Bogosavac, Miletić.
Vezni red: Everton, Radin, Marjanović, Brašanac, Kosović, Jevtović, Janković, Đuričković, A. Stevanovć, Ilić, Radović, Nišić, Damjanović.
Napad: Božinov, Vlahović, Đurđić.

[/stextbox]

0
0

6 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter