0
Evrokupovi

EURO 2016: Uspavanka Šveđana i Italijana 88 minuta, a onda je usledila čarolija Edera! (VIDEO)

Objavljeno: 17.06.16 u 16:51

U drugom kolu grupe E Evropskog prvenstva u Francuskoj reprezentacija Italije je u samom finišu sjajnim golom Edera slomila selekciju Švedske – 1:0 (0:0).

Italijani su u ovom susretu pokušali da primene sličan recept iz prvog kola kada su prepustili rivalu sredinu terena, a onda mu zadaju udarac, ali kao da su se Šveđani dobro pripremili za takvu taktiku ‘azura’ i nisu nasedali na njihove trikove.

Ali nisu ni napadali, tačnije imali su inicijativu i veći posed lopte, ali ništa više od toga. Tako bi se prvo poluvreme između Italije i Švedske bez bilo kakvog okolišanja, jednostavno moglo – zaboraviti.

Međutim, u nastavku je došlo do buđenja i prvu na meču imao je Gracijano Pele kada je šutirao preko gola sa dvadesetak metara od gola. Nekoliko puta Italijani su se ‘ponovili’ po desnoj strani preko Antonija Kandreve, ali nijedna lopta nije došla do svog cilja.

SREĆA NJEGOVA PA JE BIO OFSAJD: Inače bi ovaj promašaj Ibre bio najneverovatniji potez na EP (VIDEO)

Prvu veliku priliku Italija je imala u 82. minutu kada je Parolo udarcem glavom pogodio prečku gola Isaksona, ali mu u 82. minutu nije bilo spasa.

Eder je uzeo loptu, krenuo u nezadrživi slalom i prodor kroz odbranu Šveđana, a onda izbio sam ispred gola i efektno zatresao mrežu za trijumf ‘azura’.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Italija – Švedska 1:0 (0:0)
(Eder 88)

Stadion: Munisipal, Tuluz;
Sudija: Viktor Kasai (Mađarska);

Italija: Bufon – Barzalji, Bonuči, Kjelini – Kandreva, Parolo, De Rosi (od 74. Mota), Đakerini, Florenci (od 85. Sturaro) – Pele (od 60. Zaza), Eder;
Švedska: Isakson – Lindelof, Grankvist, Johanson, Olson – Larson, Ekdal (od 79. Levicki), Kalstrom, Forsberg (od 79. Durmaz) – Gujdeti (od 85. Berg), Ibrahimović.

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter