0
Fudbal

EURO 2016: Pike probio češki bunker, a Španija srušila lošu tradiciju (VIDEO)

Objavljeno: 13.06.16 u 16:58

U drugom meču „D“ grupe na Evropskom prvenstvu Španija je uz dosta muke savladala Češku 1:0 (0:0).

Maler je skinut. Španci su se pribojavali 13. juna, a kako i ne bi kada su na ovaj datum pre dve godine na SP poraženi od Holandije 5:1, a davne 62. od Škotske 6:2. Malo je falilo da „crvena furija“ i ovaj šampionat krene katastrofalno, ali je Pike spasio četu Visentea Del Boskea.

Ruku na srce bila je Španija mnogo bolji rival, ali nikako nije mogla da savlada Čeha. „Crvena furija“ je prvu šasnu imala u 16. minutu, ali Čeh zaustavio pokušaj Morate. U 29. minutu nova šansa za branioca evropskog trofeja, ali je Morata ponovo bio poražen u duelu sa Čehom. Najbolju šansu u prvom delu igre Španija je imala u 40. minutu, pokušao je Alba, ali je Čeh ponovo bio na visini zadatka.

Početak drugog dela igre obeležio je furiozan start Inijeste i drugara. Ređale su se šanse za Moratu, Nolita i Ramosa, ali je odbrana Češke na čelu sa Čehom bila na visini zadatka. „Knedličke“ su opasno zapretile tek u 65. minutu kada je Selasije šutirao glavom, a Fabregas pred linijom intervenisao. U 80. minutu neverovatna prilika za Španiju, ali je Alkantara loše reagovao i zakasnio sa šutem. Ipak, Španija je stigla do tri boda. Igrao se 87. minut kada je Inijesta centrirao, a Pike glavom savladao Čeha i Španci su poveli – 1:0. Do kraja utakmice veliku priliku je imala Češka, ali je šut Daride odbranio De Hea i tako spasao Španiju.

(Izvor: RuTube)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Španija – Češka 1:0 (0:0)

Tuluz – Stadion: Tuluz; Sudija: Simon Marcinijak (Poljska). Strelci: 1:0 – Pike u 87. minutu

Španija: De Hea – Huanfran, Pike, Ramos, Đordi Alba – Fabregas (od 69. Alkantara), Buskets, Inijesta – Silva, Nolito (od 82. Pedro), Morata (od 62. Aduriz)

Češka: Čeh – Kaderabek, Sivok, Hubnik, Limberski – Darida, Plašil – Gebre Selasije (od 86. Šural), Rosicki (od 88. Pavelka), Krejči – Necid (od 75. Lafata)

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter