0
Evrokupovi

EURO 2016: Francuska slavi Pajea! Pravio je Rumunima dar-mar, a na kraju im i presudio evrogolom! (VIDEO)

Objavljeno: 10.06.16 u 22:57

Ako je sudeći po prvom meču na Evropskom prvenstvu u fudbalu, očekuje nas fantastičan fudbal narednih nedelja. Francuska je na otvaranju slavila protiv Rumunije sa 2:1 (0:0).

Ne tako slavan početak Evropskog prvenstva van stadiona, ali na terenu se može reći da je sjajan početak. Iako je prvo poluvreme donelo utakmicu bez golova, videli smo pregršt šansi za kojima će više žaliti Rumuni.

Stanču je imao dve fantastične prilike, od koje je najveća bila u četvrtom minutu kada je Ljoris bio već savladan, ali je imao puno sreće.

Ređale su se prilike na obe strane, Pogba i Žiru su imali prilike za ‘galske petlove’, ali promene rezultata nije bilo. Sve do 57. minuta kada je Žiru (možda napravio) faul u napadu nad golmanom i tako nesmetano zatresao mrežu gostiju.

(Izvor: youtube / DrRadian)

Samo osam minuta kasnije Bogdan Stanču je iskoristio najbolju priliku sa 11 metara i izjednačio, iako je pre toga imao još dve odlične za vođstvo Rumunije.

(Izvor: youtube / Football Highlights HD)

Posle tog gola nije bilo toliko šansi, a Francuska je u potpunosti preuzela inicijativu na terenu. To se napokon isplatilo u 89. minutu kada se Dimitri Paje namestio na levu nogu i pravom ‘bombom’ doneo tri boda ‘trikolorima’ na startu EP.

(Izvor: youtube / sebeq19801)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Francuska -Rumunija 2:1 (1:1)
(Žiru 57, Paje 89 – Stanču 65)

Stadion: Sen Deni
Gledalaca: 81.000
Sudija: Viktor Kasai (Mađarska)

Francuska: Loris – Sanja, Koščielni, Rami, Evra – Matuidi, Kante, Pogba (od 77. Marsijal) – Paje (od 92. Sisoko), Žiru, Grizman (od 66. Koman).

Rumunija: Tatarušanu – Sapunaru, Kirikeš, Grigore, Rac – Stančiu, Hoban, Pintili – Popa (od 82. Torže), Andone (od 61. Alibek), Stanču (od 72. Kipčiju).

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter