7
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZAMENA: Delije bi zbog imena volele da Zvezda izvuče ovog protivnika, ali šta bi posle bilo…

Objavljeno: 08.06.16 u 12:50

UEFA je definitivno donela odluku da šampiona Albanije, Skenderbeg suspenduje iz evropskih takmičenja, a evo ko će zameniti prošlogodišnjeg učensika Lige Evrope.

Skenderbeg je izbačen iz kvalifikacija za Ligu šampiona i novčano kažnjen sa 100 hiljada evra zbog nameštanja utakmice. Koje, nije poznato, ali je UEFA bila rigorozna. Ta odluka mogla bi da utiče i na Crvenu zvezdu, evo i kako.

Naime, umesto Skenderbega u Ligu šampiona će sada ekipa Partizani iz Tirane kao drugoplasirani tim albanskog prvenstva. Kako ovaj tim nije imao zapažene evropske rezultate, kao Skenderbeg prošle godine, žuto-crveni će u žreb za drugo kolo kvalifikacija ući kao podređeni tim. To znači da bi mogao da se sastane sa Crvenom zvezdom.

Delije bi volele da ukrste koplja sa rivalom koji nosi ime njihovog večitog rivala, ali je pitanje koliko su Albanci lak protivnik za prvo kolo. Takođe, rizik bi bile i političke igre, još nas peče odluka Sportskog suda za arbitražu posle provokacije Albanaca u Beogradu na meču sa Srbijom u okviru kvalifikacija za EP. Ipak, po mišljenju Svetozara Mijailovića incidenata ne bi bilo, i ne vidi problem u gostovanju Zvezde u Tirani.

Partizani Tirana

– Ne vidim zašto bi bilo problema da igramo sa klubom iz Albanije. Mi moramo da prevaziđemo sve političke začkoljice i gledamo na mečeve samo sa sportske strane. Na kraju krajeva, ako UEFA smatra da bi bilo rizično igrati takvu utakmicu, organizovaće poludirigovan žreb i neće dozvoliti da se sastanemo, mada lično smatram da nema potrebe za tim. Za nas su oni ekipa kao i bilo koja druga – rekao je Mijailović za Informer i dodao:

– Gledano sa sportskog aspekta, možemo da se nosimo s klubom Partizani. Uostalom, za kvalifikacije za Ligu šampiona se spremamo sve ovo vreme. Bilo koju ekipu da izvučemo, idemo na pobedu. Verujem da bismo sa drugoplasiranim timom iz Albanije mogli relativno lako da se takmičimo. Nego, to je više pitanje za sportski sektor.

Evo i ko su potencijalni rivali Crvene zvezde u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona:

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Dudelanž (Luksemburg)
Žalgiris (Litvanija)
Hapoel Ber Ševa (Izrael)
Olimpija (Slovenija)
Valeta (Malta)
Vardar (Makedonija)
Norčeping (Švedska)
Ferencvaroš (Mađarska)
Krusaders (Severna Irska)
Flora (Estonija)
Zrinjski (BiH)
Santa Koloma (Andora)
Dundalk (Irska)
Mladost (Crna Gora)
SJK (Finska)
Partizani (Albanija)
Lijepaja (Letonija)[/stextbox]

0
0

7 Komentara

  1. Realno bi najbolje bilo da igramo sa Mladošću iz Podgorice. Nije preterano jak protivnik, nije dalek put. Red je da jednom i Zvezdu pogleda sreća prilikom žreba (posle Milana, PSV, Zenita, Dinama iz Kijeva, Nanta, Lila…), ali je red i da Zvezda konačno pobedi nekog ko je na papiru jači od nje. Uz Mladost, lepo bi bilo ići u Andoru, Estoniju, na Maltu. Vardar i Partizani bi zbog političke tenzije stvarno trebalo izbeći.

    0
    0
    Odgovori
  2. alo narode šta će šiptarska zastava napravljena od navijača na severu jel vi vidite boju i uefa crnim slovima koje samo šipci imaju.

    0
    0
    Odgovori
    • …boje siptarske zastave aludiraju da su siptari platili UEFA za ulazak u istu organizaciju! Da li je moguce da si toliko plitak?!

      0
      0
      Odgovori
    • Procitaj sta pise Uefa i ispod toga pise supports terrorism sto znaci Uefa podrzava terorizam a sve to je napisano i oslikano u crno-crvenoj kombinaciji alaudira na to da je uefa keva siptarima…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter