Tačno na današnji dan pre 25 godina Crvena zvezda je postala šampion Evrope, a o najvećem uspehu srpskog fudbala u istoriji i danas se prepričavaju razne priče.

U centru pažnje je uvek bio trio najnestašnjih koji su činili Dejan Savićević, Dragiša Binić i Robert Prosinečki. Čini se da je “Žuti” u toj priči najgore prolazio, a i razumljivo bio je najmlađi. O evropskoj tituli Crvene zvezde se sve zna, kako je put poečeo i kako se završio, ali se o događajima unutar svlačionice i danas priča. To mu dođu kao priče iz vojske.


Jedna od zanimljivih bila je vezana za Dejana Savićevića i novinare posle utakmice sa Glazgov Rendžersom. Tada je Genije propustio utakmicu, a Crvena zvezda je igrala odlično i pobedila. Briljirali su pre svega Vlada Stošić i Robert Prosinečki. Novinari su posle utakmice konstatovali da Zvezda može i bez Savićevića, a onda su dobili neverovatan odgovor od Genija.

– Pih, ovaj Glazgov ti je grđi no Zemun – rekao je Savićević.

Dragiša Binić je otkrio i koga je hvatao za “gušu” u svlačionici, to je bio igrač i koga je mnogo savetovao – Robert Prosinečki.

– Dešavalo se da ja nekoliko puta utrčim,a da Prosinečki prosto zalomi i nastavi sam. Sećam se da sam hteo da ga udavim na poluvremenu jedne utakmice. Uhvatio sam ga za gušu. Šta mu sve nisam rekao – govorio je Binić.

HIT: Ma kakva Ališa Kiz i Andrea Bočeli, Aca Stojanović je izdominirao (VIDEO)

Ljupko Petrović je imao drugačije “vaspitne” mere za Robija, on mu je pretio Binićem.

– Sa Robijem je bilo teško raditi. Nisam smeo da ga kritikujem pred svima, jer je znao da klone. Dešavalo mi se da ga uhvatim za uvo, odvučem u stranu i šapnem mu nekoliko reči. Uplašio bih ga da ću pusiti Binića da ga prebije – pričao je u neformalnim razgovorima Ljupko Petrović.

PROMENE U PARTIZANU: Evo ko će zameniti Ilieva ako Bjeković pobedi na izborima…

Nema šta, bilo je zanimljivo početkom 90-ih na putu Crvene zvezde ka krovu Evrope. Dovoljno da se napravi odličan film. Jer to se dogodilo tada 29. maja 1991. godine i ko zna kada sledeći put…