0
Evrokupovi

LIGA EVROPE: Nema im ravnih, Seviljin het-trik (VIDEO)

Objavljeno: 18.05.16 u 22:40

U finalu Lige Evrope odigranom na Sent Jakob parku Sevilja je sa 3:1 (0:1) savladala Liverpul i pored pehara osvojila mesto u Ligi šampiona sledeće sezone.

Nema im ravnih! Sevilja je doktorirala na temi „kako se osvaja Liga Evrope“. Tim iz Anadluzije je po treći put zaredom osvojio trofej u drugom po jačini evropskom takmičenju i ponovo doneo Španiji pet predstavnika u Ligi šampiona (ako Viljareal prođe kvalifikacije).

Početak utakmice, to jest celo prvo poluvreme nije ni blizu govorilo da bi Sevilja mogla do trofeja, na terenu je postojao samo jedan tim – Liverpul. Već u 8. minutu pokušao je Emre Čan, ali je Soria bio na mestu. Samo tri minuta kasnije u šansi je bio Staridž, ali je odbrana Sevilje na vreme intervenisala. Isti igrač je pokušao i u 26. minutu, ali je Sorioa bio fenomenalan. Ipak, inicijativa se Liverpulu isplatila u 35. minutu kada je Staridž na fenomenalan način „spoljnom“ pogodio mrežu za 1:0. Tada su svi pomislili da je Liverpul nadomak novog evropskog trofeja.

Ipak, drugih 45 minuta i nova priča. Sada je na terenu postojao samo „drugi“ tim – Sevilja. Samo 16 sekundi od početka brz napad preko Marijana i gol Gameira za 1:1. U 60. minutu kolosalna prilika za Gameira, ali je ovoga puta Minjole spasio čist gol. Četiri minuta kasnije „crvenima“ ne bi pomogao ni Brus Vilis. Akcija Vitola i Banege završila je na nozi Kokea, a ovaj pogodio sam ćošak za 2:1.

Nije se Liverpul ni oporavio od nokdauna, usledio je nokaut. Lopta se odbijala kao na fliperu, stigla do Kokea, a ovaj večeras bio nemilosrdan za 3:1. Mogao je isti igrač u 87. minutu i do het-trika, ali je ovog puta odbrana Liverpula bila na mestu. Na kraju velikih 3:1 za Sevilju, koja se pretplatila na Ligu Evrope.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

LIVERPUL – SEVILJA 1:3 (1:0)
(Staridž 35 – Gameiro 46, Koke 64,70)

Stadion: Sent Jakob
Sudija: Jonas Erikson (Švedska)

LIVERPUL (4-2-3-1): Minjole – Klajn, Ture (Od 82′ Benteke), Lovren, Moreno – Džan, Milner – Lalana (Od 72′ Lalana), Firmino (Od 69′ Origi), Kutinjo – Staridž.
SEVILJA (4-2-3-1): Sorija – Marijano, Rami, Kariso, Eskudero – N’Zonzi, Krihovjak – Koke, Banega, Vitolo – Gameiro (Od 89′ Ibora).

[/stextbox]

(Izvor: RuTube)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter