1
Fudbal

EP, KADETI: ‘Orlići’ se nisu predali, osvojen bod protiv ‘furije’

Objavljeno: 09.05.16 u 17:04

Kadetska reprezentacija Srbije remizirala je sa Španijom rezultatom 1:1 u drugom kolu Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu za igrače do 17 godina.

Posle uvodnog kola na prvenstvu Evrope za igrače do 17 godina i poraza od Italije (1:2), naši kadeti su se sastali sa Španijom, liderom naše grupe D, koja je u petak lako savladala Holandiju sa 2:0.

‘Crvena furija’ je bila favorit i uistinu je krenula furiozno u ovom duelu, jer je već u četvrtom minutu povela golom Ruiza. Hladan tuš za izabranike Ilije Stolice trajao je do isteka prvih 40 minuta, ali su u nastavku ‘orlovi’ raširili krila i zadržali šansu za plasman u četvrtfinale.

U 58. minutu dosuđen je jedanaesterac za Srbiju, koji je u izjednačenje pretvorio Dejan Joveljić.

Španci su do kraja imali inicijativu i više šuteva ka našem golu, ali se rezultat nije menjao, pa je naša selekcija osvojila svoj prvi bod u izuzetno teškoj grupi D.

Možda i najveću šansu za pobedu naši dečaci imaće u četvrtak kada će u trećem, odlučujućem kolu igrati protiv Holandije, koja je danas savladala Italiju golom u 88. minutu preko Ninelija.

Španija sada ima četiri, Italija i Holandija po tri, a Srbija jedan osvojen bod.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

SRBIJA: Popović A., Devetak (Terzić), Bošnjak, Ilić M. (Veselinović), Popović J., Petrović, Nikolić (Đerlek), Ilić S., Maksimović, Ilić L., Joveljić.

ŠPANIJA: Pena, Robles Garsija, Movilja, Subijas Alfonso, Zabarte, Buskets (Kalderon), Morlanes, Martin (Lozano), Mbula, Ruiz (Miljan), Dijaz.

[/stextbox]

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter