1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT ANALIZA: Zvezda jeste šampion, ali posao nije gotov…

Objavljeno: 04.05.16 u 14:07

Crvena zvezda je sinoć proslavila 27. šampionsku titulu, četiri utakmice pre kraja prvenstva i dok je za fudbalere posao završen, to jest ostatak mogu da odrade sa pola gasa, pred u upravom je važan zadatak.

To je prelazni rok i napad na Evropu. Naime, jasno je da je Crvena zvezda ove sezone imala najbolji tim u Srbiji, ali isto tako je jasno da se sa ovim igračkim kadrom ne može napasti Liga šampiona, a ni Liga Evrope. Zbog toga je pred generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem i sportskim direktorom Blažom Raosavljevićem težak posao. Pronaći kvalitetna pojačanja koja ne koštaju mnogo, a spremna su da uz postojeći kadar napadnu evropske milione potrebne za stabilizaciju kluba.

SLAVLJE U REPUBLICI SRPSKOJ: Evo kako su Delije u Brčkom proslavile titulu (VIDEO)

Zvezdan Terzić je već najavio „kockanje“, to jest podizanje kredita u banci kako bi se dovela „ekstra“ pojačanja. To je mač sa dve oštrice, jer bi se u slučaju neuspeha u Evropi klub otišao u još veća dugovanja koja su već ogromna. Zbog toga sportski deo uprave ne sme da napravi grešku kao što je to bio slučaj sa Edsonom, koji je nesporno snažan i duel igrača, ali ne baš „školovan“ i brz za evropski fudbal. Zvezdi su potrebni pogoci pravo u metu kao što je to bio slučaj sa Mičelom Donaldom, Hugom Vijerom, Luisom Ibanjezom i Damjanom Le Talekom.

DO SADA NEVIĐENI SNIMCI: Sve se treslo od proslave Zvezdaša, a onda se pojavio ‘Grof’… (VIDEO)

Preliminarni spisak je napravljen, stoji na stolu u pokušaju da se realizuje. Biće teško, tu su imena i nekih veoma skupih inostranih pojačanja. „Ekipu“ predvodi Nemac, Marko Marin koji bi uz pomoć administracije mogao da dođe i kao domaći igrač jer je Srbin iz Republike Srpske sa nemačkim pasošem, tu su još Migel Vitor (PAOK) odbrana i Veliton (Mersin) napadač. Kada je reč o domaćim fudbalerima na spisku želja su Boško Janković (Verona) krilo, Marko Baša (Lil), Đorđe Crnomarković (Javor) štoperi, Pavle Ninkov (Tuluz) i Filip Stojković (Čukarički) bekovi, kao i Andrija Pavlović (Čukarički) napad.

Nema sumnje da ako bi došla bar tri od navedenih mogućih pojačanja da bi Crvena zvezda imala respektabilan tim za evropske kvalifikacije. Ali, podsećamo, pred upravom je veoma težak posao, da nađe novac i dovede pojačanja. Zato već danas je 27. titula arhivirana u „Ljutice Bogdana“…

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter