3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

151. VEČITI DERBI: Neka borba počne i bolji pobedi (SASTAVI)

Objavljeno: 16.04.16 u 09:10

Beograd je danas dan fudbala, jer će po 151. put koplja ukrstiti fudbaleri Crvene zvezde i Partizana na stadionu „Rajko Mitić“ od 18 časova.

Nije ovo jedan od onih derbija na „život i smrt“. Crvena zvezda ima veliku bodovnu prednost u odnosu na Partizan (+14), ali je derbi uvek priča za sebe. Utakmica koja je ponekad važnija i od same titule. Zato nema sumnje da će večeras oba tima imati dovoljno motiva da obraduju Delije sa jedne i Grobare sa druge strane. Crvena zvezda da trijumfom stavi pečat na perfektnu sezonu i treći put savlada „ljutog rivala“, a Partizan da slavljem u najvećoj srpskoj fudbalskoj svetkovini pokaže da je rezultatska kriza prošlost i da navijači mogu da očekuju dobri stari Partizan.

Zbog toga su oba trenera bila obazriva u izjavama, sa dosta pohvala na račun igre dva tima. Šef stručnog štaba Crvene zvezde, Miodrag Božović je pohvalio nekolicinu igrača crno-belih.

VELIKI MOTIV ZA HUGA VIJEIRU: Zvezdina ‘haubica’ ima razlog više da zablista u derbiju

– Moramo da obratimo pažnju – na nas! Ako odigramo kako možemo, mnogo toga će biti rešeno. Slažem se da je Saša Ilić njihov najkreativniji igrač, iako je u određenim godinama pokazuje da je opasan. Mihajlović ima brzinu i prodor po levoj strani, može da šutira i izvede dobro prekid. Brašanac poseduje veliki radijus kretanja, Stevanović može da nam zada probleme brzinom. Ako dozvolimo da njihovi kvaliteti dođu do izražaja. A nadam se da nećemo.

Sa druge strane Ivan Tomić je istakao da se nada da će njegovi puleni stadion „Rajko Mitić“ napustiti zadovoljni.

– Prva utakmica plej-ofa, za Crvenu zvezdu zbog bodovne situacije bez prevelikog takmičarskog značaja, za nas – naprotiv, kako god zvučalo – želimo da ostanemo na trenutnoj poziciji, nastavimo pobednički niz, na svakom terenu i protiv bilo kog protivnika odigramo dobro i osvojimo tri boda. Voleo bih da derbi protekne u fer i sportskom duhu i da ljubitelji fudbala napuste stadion zadovoljni. Hoću da svaka linija tima, igrači na klupi, stručni štab i ja, što se tiče truda i energije, budemo na najvišem nivou.

U SUSRET DERBIJU: Iz Partizana ponovo ‘pecnuli’ zbog zaboravljenog penala (VIDEO)

Oba trenera su pred 151. večiti derbi imala kadrovskih problema, čini se Crvena zvezda jedan veći, a to je odsustvo Marka Grujića. Evo u kojim bi timovima dve ekipe trebalo da istrče na „travnati tepih“ stadiona „Rajko Mitić“:

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 18.00

Stadion: Rajko Mitić. Kapacitet: 50.000. Sudija: Aleksandar Vasić. Pomoćnici: Vladimir Jovanović i Milan Mihajlović.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman – Petković, Rendulić, Luković, Ibanjez – Donald, Le Talek, Plavšić, Katai, Srnić – Vijeira.
PARTIZAN: Šaranov – Bandalovsli, Gogua, Jovanović, Bogosavac – Everton, Brašanac, Kosović,Stevanović, Mihajlović, Ilić.

[/stextbox]

0
0

3 Komentara

  1. Duka,vidi se da si glup.Napadaci su povredjeni,a najbolje igramo sa Ilicem u spicu.Kosovic ima fenomenalne lopte da uposli Ilica,Mihajlovica i Stevanovica

    0
    0
    Odgovori
  2. Pa dobro bre Tomicu gde su napadaci, igras vec koji put sa ilicem u napadu!sta je ovo, GDE JE IGRA NA GOL VISE?!?!?!?!?!?!!?!?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter