0
Evrokupovi

LIGA EVROPE 1/4: ‘Ludnica’ na Enfildu, Lovren u nadoknadi vremena odveo Liverpul u polufinale (VIDEO)

Objavljeno: 14.04.16 u 23:15

Posle revanš utakmica četvrtfinala Lige Evrope u polufinale su se plasirale ekipe Liverpula, Šahtjora i Viljareala, dok se u Sevilji igraju produžeci.

Ludilo na Enfildu. Vodila je Borusija iz Dortmunda sa 2:0 i 3:1 na krcatom Enfildu, ali je Liverpul na kraju slavio sa 4:3 i posle 1:1 u Nemačkoj plasirao se u polufinale Lige Evrope. Bila je ovo utakmica koja će se pamtiti, a skoro sigurno za koju godinu se naći i u HotSport rubrici „Vremeplov“.

Igrao se 5. minut kada je Mkhtarijan uposlio Obamejanga, ovaj šutirao, Minjole odbranio, a Jermen naleteo na loptu i pogodio za 0:1. Pravi šok na Enfildu usledio je četiri minuta kasnije. Rojs je uposlio Obamejanga, a igrač iz Gabona pogodio za 0:2. Tim rezultatom se otišlo na poluvreme, a „milioneri“ su bili na korak do polufinala.

Ipak, Liverpul je početkom drugog poluvremena odmah smanjio prednost gostiju. Čan je uposlio Origija, a ovaj umešno savladao Vajdenfelera za 1:2. Domaći navijači su se ponadali preokretu, ali je Rojs u 57. minutu povisio na 1:3 i opet je muk zavladao na Enfildu.

Međutim, staro pravilo kaže da Liverpul nikada ne smete otpisati. Period od 66. minuta pa sve do 91. podsetio nas je na legendarno finale Lige šampiona kada je Liverpul u Istanbulu od 0:3 stigao do titule prvaka Evrope. Tako nešto se dogodilo i sada, ali na Enfildu. U 66. minutu Kutinjo je smanjio na 2:3, da bi 12 minuta kasnije bilo 3:3, strelac je bio defanzivac Sako. Četa Jirgena Klopa je krenula na sve ili ništa, što joj se isplatilo u 91. minutu. Tada je Milner probio po desnom boku, centrirao, a Lovren loptu glavom smestio iza Vajdenfelera za 4:3 i plasman „crvenih“ u polufinale. Jirgen Klop je tako na spektakularan način izbacio iz daljeg takmičenja u Evropi klub u kome se proslavio kao trener,

TRAGEDIJA U PORODICI MODRIĆ: Oteta i ubijena sestra zvezde Real Madrida (FOTO)

U preostala završena dva meča nije bilo velikih iznenađenja. Viljareal je u Pragu branio 2:1, ali ne da ih je odbranio, već je Spartu bacio na kolena 4:2 uz dva gola Bakambua kao u prvoj utakmici. Šahtjor je u Ljvovu sa 4:0 demolirao Bragu, a prvi meč je takođe pripao Ukrajincima 2:1.

(Izvor: RuTube)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Liga Evrope, četvrtfinale:

Liverpul – Borusija D 4:3 (0:2) prvi meč: 1:1
(Oriđi 48, Kutinjo 66, Sako 78, Lovren 90+1 – Mkhtarijan 5, Obamejang 9, Rojs 57)

Šahtjor – Braga 4:0 (2:0) prvi meč: 2:1
(Srna 25, Fereira 43, 74 autogolovi, Kovalenko 50)

Sparta P – Viljareal 2:4 (0:3) prvi meč: 1:2
(Dockal 66, Krejci 71 – Bakambu 5, 49, Kastiljeo 43, Lafata 45+1 autogol)

Sevilja – Ateltik B u toku

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter