0
Evropske lige

FOTO: CROP, Twitter

KLJUČNI IGRAČ NAPUŠTA ARSENAL: Karlo Anćeloti ‘naciljao’ prvo pojačanje

Objavljeno: 14.04.16 u 20:05

Jedan od najboljih igrača londonske ekipe mogao bi na početku naredne sezone da se pridruži Karlu Anćelotiju u redovima minhenskog Bajerna.

Reč je o Aleksisu Sančezu, koji bi nezadovoljan uspesima Arsenala mogao da spakuje kofere i zaputi se put Nemačke.

Kako javlja britanski „San“, budući trener „bavaraca“ italijanski stručnjak Karlo Anćeloti, zatražio je od uprave minhenskog velikana da mu od sledeće sezone na raspolaganje stave i nekadašnjeg fudbalera Barselone, kako nije zadovoljan, pre svega fizičkom spremom, Franka Riberija i Arjena Robena.

LŠ, ČETVRTFINALE: Bajern ranim golom do pobede protiv Benfike (VIDEO)

Francuski internacionalac je zbog povrede propustio veći deo ove sezone, a neposredno pre njegovog povratka na teren, povredu je zadobio Arjen Roben koji još uvek nije u konkurenciji za sastav.

I pored toga, činjenica je da obojica fudbalera ulaze u pozne igračke godine, kako Riberi ima 33 godine, a Holanđanin 32, te bi Bajernu svakako dobro došlo osveženje na krilnim pozicijama.

Daglas Košta se nametnuo kao prvi izbor, tu je i Kingsli Koman na koga ozbiljno računaju u Minhenu, a pored njih dvojice tu je i Mario Gece, ali je njegova sudbina pod znakom pitanja kako je nekoliko evropskih klubova pokazalo veliko interesovanje za njegove usluge.

Što se tiča Arsenala, Sančez je definitivno jedna od najjačih karika njihove ofanzive, tako da se pretpostavlja da će Venger učiniti sve u svojoj moći ne bi li zadržao jednog od svojih najboljih igrača.

NOVI UGOVOR: Ozil ipak ostaje u Arsenalu

U prilog mu ne ide činjenica da je Arsenal ostao bez ijednog trofeja ove godine, a da su tri takmičenja od ukupno četiri u kojima je ekipa sa Emirejtsa učestvovala ove godine, još uvek u toku.

Aleksis je za „tobdžije“ do sada nastupio u 87 navrata u svim takmičenjima i postigao 38 golova. Кako je jula 2014. godine stigao u redove Arsenala postao je jedan od najboljih igrača u timu, a ove sezone je njegov učink zbog povrede nešto slabiji, te je na 24 susreta u svim takmičenjima postigao 9 pogodaka. Obrisi prepoznatljive forme se naziru kako je u poslednje četiri utakmice zabeležio 3 asistencije i dva pogotka.

Pripremio: Nikola Miloradović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter