0
Fudbal

FOTO:STARSPORT

PIKSI: FS Srbije moje komentare na shvata kako treba, nisam bitan faktor u srpskom fudbalu

Objavljeno: 04.04.16 u 11:18

Proslavljeni fudbaler, a sada trener kineskog Gvangdžua, Dragan Stojković Piksi smatra da se stvari u srpskom fubalu iz korena moraju promeniti.

Reprezentacija je bledim parijam završila prošlu i počela novu godinu, a Stojković i intervjuu za „Kurir“ kaže su potrebna nova lica u Fudbalskom savezu:

– Nisam čovek koji voli da deli lekcije. Jedino dobro iz cele te priče je što se na kraju pobedilo. Daj bože da i u kvalifikacijama pobeđujemo sve protivnike sa 1:0, ali… Znam da će mnogi da kažu: „Vidi ga ovaj, opet priča sa strane…“ Ali ja stvarno želim da pomognem. Međutim, oni moje komentare ne shvataju kako treba. Kada kažem oni, mislim na predsednika i čelnike Saveza, trenera i igrače. Odgovornost leži na njima – počeo je razgovor  Dragan Stojković Piksi.

Selektor Ćurčić zna da će Matić i Kolarov neće igrati na početku kvalifikacija za Mundijal, pa zbog toga Piksi smatra da je bilo nepotrebno zvati ove igrače za prijateljske mečeve:

– Nema logike! Ja to sigurno ne bih uradio! Ni jedan ni drugi kod mene ne bi igrali. Ne zato što su loši igrači, već zato što su kažnjeni. Nema tu velike priče i diskusije. Srbiji su potrebne pobede na startu kvalifikacija, a do njih se može doći samo s igračima koji mogu da budu na terenu. Kolarov i Matić ne mogu. Sve je jasno. Ne znam zašto je selektor tako postupio, posebno što ih je probao i u Češkoj, rekao je Piksi.

Posle izbora u FS Srbije, Stojković kaže da ne postoji šansa da postane selektor reprezentacije:

– Ne postoji! Imam ugovor sa Gvangdžouom. Nisam ja bitan faktor u srpskom fudbalu. Imam samo ime u svetu. Srbiji želim sve najbolje i uvek ću 100 odsto biti uz reprezentaciju -zaključio je Dragan Stojković Piksi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter