1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

KEŽMAN OŠTRO PO REPREZENTACIJI: Ćurčić nije Murinjo, nemamo timski duh

Objavljeno: 04.04.16 u 09:44

Bivši napdač Partizana, PSV-a, Čelsija  i jugoslovenske reprzentacije, Mateja Kežman pesimista je po pitanju plasmana Srbije na Mundijl i napominje da su pod hitno potrebne promene u timu i savezu.

Kežman je u intevjuu za „Alo“ rekao da je nacionalna selekcija u „rupi“ iz koje je teško iščupati se:

– Činjenica je da je naš nacionalni tim u velikom kanalu, iz kog trenutno ne može da izađe. Meni, kao bivšem reprezentativcu, koji i dalje živi za nacionalni tim, smeta tako nešto. Željan sam dobrog fudbala, željan sam nastupa naše reprezentacije na velikim takmičenjima. Imamo dobre igrače, ali nešto očigledno nije u redu. Ne zanima me ko je u Savezu ni šta se radi tamo. Želim samo da se konsoliduju redovi našeg državnog tima – ističe Kežman, koji žali što reprezentacija sve manje zanima naš narod.

Uporedio je spisak reprzentativaca za prijateljske mečeva protiv Poljske i Estonije sa uzveštajem utakmica rumunske druge lige:

– Poražavajuće je to što izveštaj rumunske druge lige ima više pregleda na sajtovima nego spisak naših reprezentativaca za duele sa Poljskom i Estonijom. Jednostavno, ljudi ne praštaju razne stvari i rupe bez dna, koje postoje unutar tima. Krajnje je vreme da se nešto promeni – prilično razočaranim tonom ističe bivši reprezentativac.

Kežman ističe da ne reprezentaciju na treba da vodi čovek bez iskustva, kakav je Ćurčić:

– Protiv Ćurčića konkretno nemam ništa, ali reprezentaciju ne bi trebalo da vodi čovek bez iskustva. Kada je jedan Žoze Murinjo skoro izjavio da još nije sposoban da vodi nacionalni tim Portugala, iako je sa klubovima osvojio gotovo sve što se osvojiti može, ne vidim kako to može da radi Ćurčić – zapitao se Kežman i dodao:

– Više od svega bih voleo da se plasiramo na taj Mundijal. Što se kaže, živim za to i kao sadašnji sportski radnik, i kao bivši reprezentativac i kao navijač. Ipak, mislim da nismo na dobrom putu. Potrebne su korenite promene u igri i odnosu prema nacionalnom dresu. Ne zanima me da li će se menjati sastav Saveza, selektori, igrači… Voleo bih samo da povratimo izgubljeni kult reprezentacije, koji već izvesno vreme nemamo. Za vreme Ilije Petkovića i Radomira Antića ličili smo na tim i imali tu neku žicu koja nas je održavala. Bojim se da imamo malo vremena da ponovo pronađemo tu nit, zaključio je Kežman.

 

0
0

1 Komentara

  1. Bravo Kezman,potpuno si u pravu,sve mora da se menja samo kad bi ovi imali karakter pa da odu sami posebno Karadzic,ali bojim se da nemaju karakter lazu nas i nas narod svake godine !!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter