0
Evrokupovi

VREMEPLOV: Legendarna noć u Njukaslu i veselje Tariba Vesta (VIDEO)

Objavljeno: 03.04.16 u 00:13

Kada se pomene Partizan i Liga šampiona svakom navijaču crno-belih prvo na um padne odlučujući penal Milivoja Ćirkovića i ono čuveno Strajnićevo “Ajmo Milivoje”, ipak još jedan lep i zanimljiv trenutak obeležio je tu avgustovsku noć.

Posle beogradskih 1:0 za Njukasl, tadašnja generacija fudbalera Partizana koju je sa klupe predvodio Lotar Mateus, u Englesku je otišla sa nadom da će upisati u istoriju srpskog klupskog fudbala. Uz veliki rad i zalaganje na travi “Sent Džejms parka” to su i uradili.

Golom Ivice Ilieva u 56. minutu minimalna prednost “svraka” je anulirana. Od tog trenutka utakmica je bila itekako zanimljiva. Mogao je Njukasl da dođe do izjednačenja, ali je odbrana Partizana na čelu sa Nigerijcem Taribom Vestom odlično odolevala  Alanu Šireru i drugovima. Crno-beli su do kraja regularnog dela meča uglavnom igrali defanzivno i vrebali prilku da golu Šaja Givena priprete iz kontra napada.

Ipak, posle 90 minuta nije bilo pobednika, pa je meč ušao u produžetke, gde je ekipa Njukasla imala inicijativu, ali je Ivica Kralj nekoliko puta odlično intervenisao.

Potom se pristupilo izvođenju penala u kojima su više sreće imali beogradski crno-beli i slvili sa 4:3

Posle meča, na aerodromu u Njukaslu fudbaleri Partizana su vrlo dobro znali da proslave jedan od najvećih uspeha u istoriji kluba. Među najveselijima bio je Taribo Vest, koji je uz znak plasmana među 32 najbolja tima Evrope, rešio da zabavi saigrače, a pokazao se kao odličan poznavalac narodnjačkih pesama.

(izvor: youtube/CC TV)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter