0
Evropske lige

FOTO:STARSPORT

PREOKRET: Danko Lazović se razočaran vratio u Beograd

Objavljeno: 29.03.16 u 18:53

Nekadašnji napadač Partizana i reprezentacije Srbije, Danko Lazović vratio se u Beograd iz Ljubljane.

Iskusni špic neće moći da pomogne Olimpiji da posle 20 godina osvoji titulu prvaka u Sloveniji. Razlog, nije jasan, to jest predpostavlja se da se radi o zabrani FIFA da jedan igrač za 12 meseci promeni tri tima. To je slučaj sa Dankom Lazovićem koji je prošlog februara igrao za Partizan, potom otišao u Kinu, a ovog februara stigao kao slobodan igrač u Olimpiju. Srbin je razočaran, vratio se u Beograd gde će odlučiti šta dalje.

– Ne mogu da vam opišem koliko me je ova vest razočarala. Razočaranje možda i nije dovoljno dobra reč da opiše moje stanje. Ne znam tačno u čemu je problem, nisam ni gledao te papire. Ne znam kako se rešavaju takve stvari, ali neverovatno je da se ovo događa u 21. veku. Još nisam čuo za ovakav primer – rekao je Lazović za slovenačku Nogomaniju.

Danku je krivo što se zlatnim slovima neće upisati u istoriju kluba iz Ljubljane, koji je veoma blizu osvajanja titule, pošto ima četiri boda više od Maribora.

– Stvarno mi je mnogo žao što neću moći da pomognem momcima, koji su me lepo dočekali. Ostao sam bez mogućnosti da se borim za titulu, da ispišem stranicu u istoriji Olimpije. Zbog Olimpije sam odbio druge ponude koje sam imao.

Danko Lazović ugovor sa Olimpijom ima do juna sledeće godine, a da li će ostati u Sloveniji odlučiće u danima koji dolaze.

– Dajte mi neko vreme da razmislim o svemu. Vratio sam se u Beograd… Gledajte, u ovom trenutku je najvažnije da Olimpija bude prvak. Kvalitet postoji, potrebno je i malo sreće. U Olimpiju sam došao zbog Marka Nikolića, dakle dok je on u klubu… Takođe, dao sam reč velikom čoveku, gospodinu Mandariću, a ja nisam takav čovek da ne držim reč. U svakom slučaju, treba razmisliti o svemu. Želim momcima mnogo sreće u borbi za titulu – zaključio je Lazović.

Povodom „slučaja Lazović“ govorio je i prvi čovek Olimpije,britanski biznismen Milan Mandarić.

– Imamo odličan tim, ali smo želeli u njemu i Danka Lazovića. On je odličan fudbaler i još bolji čovek, koji se odmah uklopio u sredinu. Propisi su tu da se poštuju i besmisleno je pričati ko je u pravu. Epilog je da na Lazovića ne možemo da računamo do kraja sezone, a verujem i da ćemo bez njega ispuniti cilj. Svima nam je mnogo žao, ali šta je tu je, ovako su odlučile najviše fudbalske instance. U ovom trenutku je najvažnije da se usredsredimo na preostalih 10 utakmica do kraja sezone – istakao je prvi čovek Olimpije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter