7
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Preokret ‘parnog valjka’ na pogon Nemanje Mihajlovića (VIDEO)

Objavljeno: 20.03.16 u 20:56

U poslednjoj utakmici 27. kola Superlige Srbije Partizan je na stadionu na Banovom brdu savladao domaću ekipu Čukaričkog rezultatom 2:1 (0:1).

Čukarički je već nekoliko godina unazad veliki dužnik Partizana, od finala Kupa Srbije prošle godine, pa do duela u prvom delu ove sezone kada je tim sa Banovog brda slavio sa 1:0 na stadionu u Humskoj.

Zbog toga dueli ova dva tima uvek predstavljaju derbi utakmice koje obiluju lepim fudbalskim elementima, a sam početak današnjeg je nagovestio istu situaciju.

Već posle 50-ak sekundi igre Filip Stojković je ostao usamljen na desnoj strani napada domaćina, uputio je prizemnu loptu u srce peterca, gde ju je u sopstvenu mrežu sproveo Ivan Bandalovski.

Navijači Partizana odmah su prestali sa skandiranjem svojim ljubimcima i uputili jasnu poruku rukovodstvu uz dobro poznate uzvike – ‘Uprava napolje!’, što se nastavilo i kroz čitav meč.

(Izvor: youtube / TV Srbija)

Već u sledećem napadu crno-beli su odgovorili preko Nemanje Mihajlovića i odlične prilike posle povratne lopte Nebojši Kosoviću, koji je ipak šutirao preko gola.

Do kraja poluvremena Partizan je potpuno preuzeo konce igre u svoje ruke, što je rezultiralo posedom lopte od čak 74 procenata, ali je veće prilike imao Čukarički preko Andrije Pavlovića i Staniše Mandića, ali promene nije bilo.

Tek što je počelo drugo poluvreme Partizan je izjednačio. Posle kornera sa desne strane, najbolje se snašao Nemanja Mihajlović koji je uputio izvrsnu loptu ka usamljenom Miladinu Stevanoviću, a ovaj je zakucao loptu u praznu mrežu za brzo izjednačenje.

(Izvor: youtube / News All Around The Globe)

Partizan je nastavio u istom ritmu, u čemu su ga uistinu usporavali njegovi navijači koji su prekidali meč nekoliko puta zbog baklji na terenu. U 58. minutu viđena je sporna situacija kada je Stojković, činilo se, faulirao Nemanju Mihajlovića, ali je Vasić procenio da je sve bilo čisto.

Ali par minuta kasnije, tačnije u 66. minutu Partizan je zasluženo došao do preokreta. Čukarički je stao, a Mihajlović posle prodora na levoj strani uposlio Božinova kome sa pet metara nije bilo teško da donese crno-belima potpuni preokret.

(Izvor: youtube / TV Srbija)

Partizan je nastavio da kontroliše zbivanja na terenu, dok Čukarički nije mogao da ozbiljnije pripreti Bojanu Šaranovu. Kao da je ritmom Partizan uspeo da umori domaćina i tako slomi otpor zbog čega je mirnije priveo utakmicu kraju. Čak je Alen Stevanović imao dve velike da reši sve dileme, ali je oba puta bio neprecizan.

U nakonadi vremena Dragoljub Srnić je dobio drugi žuti karton, pa je domaći tim utakmicu završio sa desetoricom na terenu.

Tako se Partizan na neki način revanširao Čukaričkom za poraz u prvom delu sezone, iskoristio kiks Borca i dodatno popravio svoju situaciju na tabeli.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Superliga Srbije, 27. kolo
Rezultati:

Javor – Metalac 1:0 (1:0)
(Đokić 22)

Borac Čačak – Rad 0:0

Čukarički – Partizan 1:2 (1:0)
(Bandalovski a.g. 1 – M. Stevanović 48, Božinov 66)

odigrano u subotu:

OFK Beograd – Vojvodina 1:0 (0:0)
(Martinović 71)

Radnik – Mladost Lučani 3:1 (1:1)
(Vuković 10, Ovusu 55, Stanković 62 – Vajana 30)

Voždovac – Jagodina 1:0 (0:0)
(Damjanović 86)

Crvena zvezda – Spartak 4:0 (1:0)
(Ibanjez 45+1, 65, Ristić 46, Vijeira 59)

Odigrano u petak:

Radnički Niš – Novi Pazar 0:0

[/stextbox]

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0

7 Komentara

  1. Ovaj preokret iz 1-2 je sasvim regularan jer je u pitanju partizan,ali cim je bilo koji drugi klub u pitanju tu pocinju teorije zavere,BIA,CIA,NASA,VUCIC,ARAPI I PUTIN!!!Sa vama uvek komedija franjevci!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. Kakva namestaljka,iz 1 u 2.Cukaricki totalno nezaineresovan tokom citave utakmice.Cekalo se samo da se zavrsi poluvreme,kako se zavrsilo pa da totalno spuste gard u drugom delu igre.Lepa kinta se uzela od kladionice.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter