0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

PETAR BOJIĆ: Menjam gol protiv Partizana za pobedu!

Objavljeno: 16.03.16 u 11:27

Od kada je na zimu 2014-te stigao u Čukarički odigrao je mnogo važnih i značajnih utakmica za klub sa Banovog brda.

Bilo je tu i često mečeva protiv Partizana. Snažni vezista je prošle sezone u susretu koji odigran na stadionu Čukaričkog bio strelac protiv ekipe iz Humske.

– Bila je to kvalitetna utakmica, teška, uostalom kao i svaka protiv Partizana. Postigao sam prvi pogodak u meču, zatim je bilo 1:1, pa 2:1 za nas i onda smo primili gol u bukvalno poslednjim minutima, tako da je završeno nerešeno. Stvarno je malo nedostajalo da pobedimo. Eto, recimo, sad bih menjao taj gol za tri boda u nedelju. O kvalitetima Partizana nije potrebno previše govoriti. Ima dobar tim koji je u seriji od tri pobede. Sigurno da će pokušati da učine sve kako bi taj niz nastavili i protiv nas – kazao je Bojić.

Trenutno stanje na tabeli, ali i sistem takmičenja ne dozvoljava kažnjava svako opuštanje?

– Mnogo je ekipa tu na bod, dva, tri. Po kvalitetu to su sve negde slični timovi. Iznenadio me je prijatno Radnički iz Niša u ovom drugom delu prvenstva. Borac je konstantno dobar od početka sezone. Uvek su među favoritima za najviši plasman Partizan i Vojvodina. Ne pominjem Crvenu zvezdu, jer je ovo njihova godina u svakom smislu. Ali u suštini, liga je takva da se ne može ni protiv jedne ekipe, bez obzira na kojem se mestu nalazi, izaći bezbrižno na teren, kao da su bodovi već unapred osvojeni. Naročito će interesantno biti kad počne treći deo prvenstva, odnosno plej of – smatra ovaj rođeni Požežanin.

Kako vidiš dosadašnji deo sezone što se tiče Čukaričkog?

– Sve u svemu, odigrali smo korektno. Moglo je rezultatski da bude bolje, to je činjenica. Ostajali smo u pojedinim utakmicama bespotrebno bez bodova. Nadam se da ćemo do kraja sezone ostvariti cilj i plasirati se u kvalifikacije za Ligu Evrope – istakao je Bojić koji je od početka sezone imao dva gola i asistenciju u prvenstvu.

Ukoliko ne promeniš na leto sredinu, možda ćeš sledeće sezone igrati protiv tvog nekadašnjeg kluba, Napretka, iz kojeg si došao na Banovo brdo?

– Oni su lideri na tabeli Prve lige i gotovo sigurno se vraćaju u Superligu, zbog čega mi je iskreno baš drago. Mislim da Kruševac kao fudbalska sredina zaslužuje da ima klub u najvišem rangu takmičenja. Igrao sam tamo godinu i po dana. Bilo je to lepo iskustvo. Napredak je klub u kojem sam dosta napredovao – rekao je kraju Petar Bojić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter