0
Fudbal

Marc Vivien Foe, Cameroon

VREMEPLOV: Dan kad je cela fudbalska planeta plakala (VIDEO)

Objavljeno: 14.03.16 u 22:06

Život ponekad ume da bude preterano surov.

U toku je bio 71. minut polufinalnog meča šestog Kupa konfederacija koji je te 2003. bio održan u Francuskoj. Datum odigravanja 26. jun, a mesto Lion, tačnije stadion „Žerlan“. Ekipa Kolumbije pokušavala je na sve načine da izjednači, dok je Kamerunu ostalo još nepunih 20 minuta igre do plasmana u finale turnira na kom su ostavili izuzetan utisak, kada se dogodilo nešto što će svet fudbala obojiti u crno.

Iako nije bio u duelu, Mark Vivijen Fo, reprezentativac Kameruna, završio je na travi. Igrači koji su se nalazili oko njega, kao i lekari, ubrzo su dotrčali, odneli ga u bolnički centar u okviru stadiona, i preko sat vremena pokušavali su da ga povrate. Nažalost, nisu uspeli. Fudbaler rođen 1975. godine, koji je u tom momentu bio igrač Liona na pozajmici u Mančester Sitiju, preminuo je igrajući svoj 64. meč za reprezentaciju.

– Mislili smo da je samo umoran, da će se vratiti, govorili su njegovi saigrači, nakon što su, po završetku meča, čuli tužnu vest.

O tome koliko je Fo bio popularan i voljen svedoči i činjenica da je više od polovine reprezentacije Francuske, koja je svoj meč polufinala protiv Turske igrala u San Deniju nešto kasnije, na teren izašlo u suzama. Francuzi su taj meč dobili sa 3:2, a prvi gol Tijeri Anri proslavio je prstom uperenim u nebo.

Na finale, koje su Francuzi dobili golom Anrija u sedmom minutu produžetka, ekipe su izašle noseći sliku sjajnog veziste.

Snimak koji su mu navijači posvetili:


(Izvor: Youtube/Andy Zizou)

Video povodom 10 godina njegove smrti:


(Izvor: Youtube/FIFATV)

Fo je rođen 1975, nastupao je za Lens, Vest Hem, Lion i Mančester Siti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter