Selektor omladinske reprezentacije izabrao 20 igrača za mečeve elitne runde kvalifikacija.

Pred Srbijom su tri ispita na putu do Evropskog prvenstva u Nemačkoj (11. – 24. jul), protiv Francuske 24. marta u Kragujevcu, dva dana kasnije u Gornjem Milanovcu kada će nam rival biti Crna Gora i 29. marta, možda odlučujući meč u Kragujevcu, protiv selekcije Francuske.


– Verujemo u sebe, verujemo u plasman na evropsko prvenstvo i pored činjenice da nas na tom putu očekuju veoma jaki rivali, pre svih Francuska i Danska. Danci dolaze iz četvrtog šešira, ali radi se o veoma ozbiljnoj selekciji koja je bez poraza u kvalifikacijama, a tokom priprema beležili su veoma dobre rezultate. Respekt naravno i prema Crnoj Gori koja uvek ima veliki motiv kada se sastaje sa Srbijom, a duel sa Francuskom, možda bude i presudan u borbi za ostvarenje konačnog cilja. Sa „petlovima“ smo odigrali dva meča, prošle godine u septembru i novembru, oba puta smo remizirali, ali nismo bili kompletni, rekao je Branislav Nikolić.

Samo pobednik grupe overiće vizu za Nemačku.

Spisak reprezentativaca:

golmani: Đorđe Nikolić (Jagodina), Vanja Milinković Savić (Leh, Gdanjsk)

odbrana: Marko Mijailović, Filip Stanković, Miloš Stojanović (Crvena zvezda), Bojan Avramović (Altah, Austrija), Lijanko Vojnović (Sao Paulo), Nikola Milenković (Partizan), Miloš Zlatković (OFK Beograd)

srednji red: Nemanja Glavčić, Filip Jović (Teleoptik), Lazar Zličić (Vojvodina), Matija Špoljarić (Atletiko, Madrid), Stefan Janković (OFK Beograd)

napad: Milan Senić (Bajer, Leverkuzen), Aleksandar Lutovac (Rad), Borko Duronjić (OFK Beograd), Ivan Šaponjić, Luka Jović (Benfika), Miloš Aćimović (Zrinjski)