0
Evropske lige

IZ LIČNOG ISKUSTVA: Ronaldo se može čuvati, ali kada je tu Mesi – onda počni da se moliš!

Objavljeno: 10.03.16 u 16:49

Štoper Juventusa i italijanske reprezentacije Đorđo Kjelini otkrio je iz svog iskustva kako izgledaju dueli sa najboljim svetskim napadačima.

Godinama unazad najbolji defanzivac u Italiji prošle sezone je u Ligi šampiona u kratkom vremenskom periodu vojevao bitke i protiv Kristijana Ronalda i protiv Lionela Mesija.

– Znanje o protivniku je ključno o fudbalu, i na timskom i na pojedinačnom nivou. Tako razumeš njegove karakteristike, snage i slabosti – rekao je Kjelini za Eurosport.

Juventus je u polufinalu Lige šampiona eliminisao Real iz Madrida, a u finalu je poklekao u duelu sa Barselonom, pa je Kjelini prešao na analizu dvojice najboljih svetskih igrača.

– Npr, kada čuvaš Kristijana Ronalda, uvek pokušavaš da ga onemogućiš da prebaci loptu na desnu nogu. Kada čuvaš Mesija, onda bolje počni da se moliš… Šalu na stranu, svaki igrač ima svoje osobine i može se psihološki analizirati – kaže robusni štoper ‘Stare dame’.

Još uvek stoji žal zbog poraza u finalu elitnog takmičenja, jer je Juventus posle izjednačenja u drugom poluvremenu imao veliku priliku koju nije iskoristio.

– Mogli smo da pobedimo, imali smo šanse. Ipak, mogli smo i da igramo bolje, nije to bila savršena partija. Ubeđen sam da ćemo dobiti još šansi u budućnosti – zaključio je Đorđo Kjelini.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter