Nikako da počne da igra i dobije pravu minutažu, a jedan je od najvećih talenata u našoj zemlji.

Prvi put od kada je napustio crno-bele, talentovani fudbaler Danilo Pantić, rešio je da konačno “otvori” dušu i kaže šta mu nikako na prija od kako je otišao u Čelsi a potom i na pozajmicu u Vitese:


– Kad si na klupi, ni u Barseloni nisi srećan. Kao mlad samo želiš da igraš, kad god prođem kroz kuću uvek šutnem loptu. Da mi je neko uzme, uzeo mi je sve. Kad vidim sebe, vidim dečaka sa loptom. Sve oko tebe ti je ružno i sve ti smeta kad ne igraš – ističe Pantić za “Blic”.

Sa Čelsijem je potpisao ugovor do 2019. godine, ali je poslat na pozajmicu u holandski Vitese gde još nije dobio pravu šansu: 

– Počeo sam da se preispitujem da možda nisam dovoljno dobar. Hoću da se vratim u Čelsi bar da treniram sa pravim igračima, da ne trpim ovo više, šta radim u Viteseu ako ne igram? Previše sam nervozan, glava mi ludi. Da je neko bolji od mene, ništa ne bih rekao. Nikavu grešku nisam napravio. Da sam dobio šansu i nisam je iskoristio sedeo bih srećan na klupi, ali posle svega vidim da sam bolji. Možda i ne vole Srbe, pa njima ni Nemanja Matić nije igrao, a Uroš Đurđević za godinu i po dana ima 22 meča, to je smešno.

Što se tiče povratka u Partizan, Pantić je rekao da bi se uvek odazvao da ga pozovu da ponovo obuče crno-beli dres, ali da ne može da zaboravi neke bolne trenutke:

– Kad se setim svega, hoću da plačem, ali ne mogu da vratim vreme. Srce je htelo da idem, sada možda ne bih otišao. To mi je jako težak period, prijatelji i porodica me nikad ne pitaju o tome, uvek sam preskakao tu temu i sada prvi put pričam.Boli me što su ispričane mnoge laži, da ne poštujem Partizan, a osam godina sam bio kapiten u mlađim kategorijama, tu sam sve naučio i sigurno ću se jednom vratiti. Ljudi iz kluba ne mogu da kažu da ga poštuju više od mene. Isto je sad sa Andrijom Živkovićem, rekao je Pantić.