5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Prekidi, ‘nesvirani penal’, poništen gol, crveni karton i na kraju pobeda Zvezde (VIDEO)

Objavljeno: 27.02.16 u 19:07

Crvena zvezda je savladala Partizan 2:1 (2:1) u 150. večitom derbiju i tako „komšijama“ pobelga na „plus 32“ boda prednosti.

Crvena zvezda je nastavila seriju pobeda. Četa Miodraga Božovića upisala je 21. vezanu pobedu i to u najvažnijoj utakmici sezone protiv Partizana 2:1. Borili su se učenici Ivana Tomića, možda su bili i oštećeni za penal i gol, ali sve to će se brzo zaboraviti, a pobeda Crvene zvezde ostati upisana u dugu istoriji jednog od najvećih svetskih derbija.

Utakmica je počela prekidom koji su izazvali navijači Partizana bakljadom na samom startu utakmice. Do prekida je moglo doći i u 12. minutu kada je Mihajlović driblingom izbacio Petkovića iz igre, ovaj ga oborio, ali sudija Glođović nije posle 21 godine pokazao na „belu tačku“ za crno-bele. Usledili su protesti, a najviše je poludeo trener „parnog valjka“ Ivan Tomić.

U svom tom „ludilu“ Partizan je stigao do prednosti. Igrao se 17. minut kada je Mihajlović sjajno centrirao, a debitant u crno-belom dresu Gogua glavom matirao Kahrimana – 1:0. Ipak, radost Grobara nije dugo trajala. Samo sedam minuta kasnije Petković je oboren na ivici kaznenog prostora, Ibanjez je precizno izveo slobodan udarac i majstorski poravnao na – 1:1. Mogao je Partizan samo minut kasnije ponovo do vođstva. Mihajlović je opet centrirao, Stevanović sam šutirao sa pet metara, ali je Kahriman refleksno odbranio i spasio svoj gol. Kazna je usledila u 32. minutu. Srnić je probio po desnom boku i izbacio mladog Bogosavca, centrirao je u peterac, a Hugo Vieira se „poklonio“ i i treći put postigao gol protiv Partizana za 132 minuta – 1:2.

Do kraja prvog poluvrmena Crvena zvezda je stvorila još dve dobre šanse. Prvo je u 38. minutu pokušao Grujić glavom, ali je lopta otišla pored gola, da bi u nadoknadi vremena Ibanjez ponovo zapretio iz slobodnog udarca, ali se Šaranov nije dao prevariti. Crvena zvezda je na odmor otišla sa vođstvom 2:1.

(Izvor: YouTube/Magic Arrow)

Drugo poluvrme je počelo „pakleno“. U 46. minutu Ilić je sjajno uposlio Mihajlovića, ovaj postigao gol, ali ga je sudija poništio zbog ofsajda. Posle ponovoljenog snimka moglo se videti da nedozvoljene pozicije nije bilo i da je Partizan oštećen. Samo tri minuta kasnije Crvena zvezda je mogla do 3:1, Vieira je odlično uposlio Srnića, ovaj je ostao jedan na jedan sa Šaranovim, ali je golman crno-belih izašao kao pobednik.

(Izvor: YouTube/Gagle YT)

Partizan je do novog izjednačenja mogao u 65. minutu, ali je slobodan udarac sa nekih 18 metara Mihajlović poslao na „južnu tribinu“. Derbi se dodatno zakuvao u 72. minutu kada je Luković neoprezno startovao nad Brašancem i zaradio drugi žuti karton, to jest crveni. Zvezda je poslednjih 20 minuta igrala sa igračem maje. U 78. minutu Partizan je izveo korener sa leve strane, Bandalovski je loptu pokušao da vrati u peterac, ona je za malo prešla preko prečke. Poslednju šansu Partizan je imao u 99. minutu kada je Kosovićimao zicer, šutirao je sanekih 11 metara neometan, ali je Kahriman fenomenalno odbranio i spasio Crvenu zvezdu.

Crveno-beli su na kraju slavili i „upisali“ 21. pobedu za redom i pobegli Partizanu 32 boda na tabeli.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:2)

Strelci:
Gogua 17 – Ibanjez 24, Vieira 32

Stadion: Partizana. Sudija: Vlado Glođović (Vrbas)

Partizan: Šaranov, Bandalovski, Jovanović (od 81. Lukić), Gogua, Bogosavac, Brašanac, Everton Luiz, Saša Ilić (od 62. Kosović), A. Stevanović, Mihajlović, Božinov (od 53. Vlahović).
Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Pavićević, Luković, Ibanjez, Le Talek, Donald, Grujić, Srnić (od 92. Ristić), Katai (od 77. Plavšić), Vieira (od 95. Gavrić).

[/stextbox]

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

SUPERLIGA SRBIJE:

Rezultati, 24. kolo:

Spartak Subotica – Rad 2:1 (2:0)
(Torbica 5, Ljubinković 32 autogol – Maraš 68)

Novi Pazar – Borac Čačak 0:0

Jagodina – OFK Beograd 3:1 (2:1)
(Jevtić 9, Savković 34, 77 – Andrić 25)

Mladost Lučani – Radnički Niš 0:1 (0:0)
(Mrkić 88)

Radnik – Čukarički 2:1 (1:1)
(Stojanović 32, Arsić 83 – Lagator 36)

Javor – Voždovac 0:0
Partizan – Crvena zvezda 1:2 (1:2)

Odigrano u petak:

Metalac – Vojvodina 0:0

[/stextbox]

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0

5 Komentara

  1. Realno gledano zvezda je srecno pobedila.sudjenje je bile lose.mozda bi trebalo da sude strane sudije..ne razumem kako je partizan tako lako primio dva gola.i jos imao i igraca vise i nije to iskoristio.nista nije bolji tim nego jesenas.opet na leto ce da premene pola tima.stvarno ste jadni.

    0
    0
    Odgovori
  2. Nisam navijač ni Partizana ni Crvene Zvezde,mislim da oba kluba upropašćuju nekad jugoslovenski a sada još više srpski fudbal (o tome ne bi da elaboriram sada samo je dovoljno videti kakvo suđenje imaju kada igraju sa jadnicima iz Lučana,Ivanjice,nekad Užica,Smedereva itd).Zbog svojih uskih ličnih interesa spremni su da upropaste sve što je dobro u našem fudbalu.Tako i ovaj derbi koji je po kvalitetu igre bio jedan od najboljih u poslednjih nekoliko godina i koji je već ličio na evropske utakmice neko se našao pametan da to upropasti uz pomoć nesrećnog Glođovića koji je samo produžena ruka nekih moćnika.Sve čestitke igračima i jednog i drugog tima jer oni nisu krivi za takve stvari i verovatno će vrlo brzo otići iz našeg fudbala,a mi ćemo i dalje da gledamo propale fudbalere koji ne mogu da igraju nigde osim u našoj ligi(Saša Ilić,Luković,Božinov,Stevanović…)i sudije poput Glođovića,Maje Vujovića..ima ih puno koji će upropaštavati i ono malo kvaliteta koji se pojavi u našem fudbalu.Nek im je prosto bilo možda neznaju šta rade.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter