3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KARTONI, PRITISAK, PENALI? Vlado Glođović ima samo jednu manu

Objavljeno: 27.02.16 u 09:46

Poznati analitičar suđenja i bivši predsednik FS Beograda Raka Đurović otkrio je šta možemo očekivati od glavnog arbitra 150. ‘večitog’ derbija.

U razgovoru za ‘Blic’ Đurović je komentarisao izbor glavnog arbitra za današnji derbi na stadionu u Humskoj.

– Uvek se kalkulisalo… I u ranijim derbijima Glođović je bio alternativa Mažiću. Sudijskoj organizaciji je bitan samo mir u njihovoj kući. Fudbal ih generalno ne zanima… Ovo je bila lepa prilika da se šansa ukaže nekom mlađem sudiji. Ili da se sada kada utakmica nije tako važna dozvoli Mažiću da stigne do 10. vezanog derbija. Ipak, on je vadio kestenje iz vatre uvek kad je bilo gusto – iskren je Đurović.

Dobro ga poznaje i pozvan je da kaže šta se može očekivati od njega od početka meča koji je zakazan za 17 sati.

– On je ‘čvrst’ sudija! Ne voli da bude u centru pažnje i da on bude glavni akter dešavanja na terenu. Spreman je da interveniše u svakom trenutku i smiri čarke među akterima. Nije “lak” na kartonima, i neće se odmah odlučiti da pokaže javnu opomenu. Neće imati problem da pokaže na belu tačku bez obzira da li je u pitanju Zvezda ili Partizan.

Ipak, ima jednu manu:

– Koliko znam dosta je angažovan u poslu van fudbala, tako da mu fizička sprema nije na nekom visokom nivou – poručuje Đurović.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter