0
Evropske lige

BUNDESLIGA: Verder izvukao bod, lider nezaustavljiv (VIDEO)

Objavljeno: 27.02.16 u 17:33

 

U derbiju 23. kola Bundeslige Bajern je pobedom nad Volfsburgom nastavio da korača ka odbrani titule šampiona, dok je ekipa Verdera u poslednjem minutu meča stigla do važnog boda u borbi za opstanak.

Verder je na svom terenu uspeo uspeo da osvoji važan bod u borbi za opstanak. Meč u Bremenu u prvih pola sata prošao je bez uzbuđenja. Darmaštad je prvi zapretio preko Žeroma Gondorfa u 25. minutu ,ali je lopta prošla pored gola Feliksa Vajdvalda.

Osam minuta kasnije domaćin je preko Antonija Judže dolazi do prednosti. Minut pre kraja poluvremena golaman Verdera pravi prekršaj u kaznenom prostoru. Sudijapokazuje na belu tačku, a najstrožu kaznu uspešno realizuje i izjednačenje Darmštadu donosi Sandro Vagner.

Drugih 45 minuta doneli su više uzbućenja na terenu, jer su Verduru bila potrebna sva tri boda. Međutim, Darmštad preokreće rezultat preko Aitak Sulua u 82. minutu

Derbi kola odigran je u Volfsburgu, gde je još uvek aktuelni šampion Bajern iz Minhena došao do pobede u poslednjih pola sata meča

Prvi deo igre doneo je ujednačenu igru na obe strane, sa nekoliko polu prilika. Prva pravu priliku videli smo u 38. minutu za Volfsburg preko Kruzea. Potom je Marsel Šafer mogao da donese prednost domaćinu u 45. minutu, ali je bio neprecizan. Ostao je sam sa Nojerom u šesnaestercu, ali nije uspeo da iskoristi veliku priliku za Volfsburg.

Drugi deo meča je protekao znaku Bajerna. Više loptu u nogama imali su izabranici Đozepa Gvardiole, što ima se ispaltilo u poslednjih pola sata igre, kada su prvo preko Komana u 67. minutu, a ksnije preko Levandovskog u 75. minutu doneli pobedu Bavarcima i tako učvrstili prvu poziciju.

 

(izvor: rutube)

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Bundesliga, 23. kolo
Rezultati:

Volfzburg – Bajern Minhen 0:2 (0:0)
(Koman 67, Levandovski 75)

Hamburger – Ingolštat 1;1(1:0)
(Drmić 7 – Hinterser 61)

Štutgart – Hanover 1:2 (1:1)
(Verner 18 – Šulc 32, 83)

Verder – Darmštat 2:2 (1:1)
(Judža 33, Pizaro 89 – Vagner 44, Sulua 82)

Nedelja, 28. februar
15.30 Augzburg – Borusija Menhengladbah
17.30 Borusija Dortmund – Hofenhajm
17.30 Majnc – Bajer Leverkuzen
19.30 Ajntraht Frankfurt – Šalke

Odigrano u petak:

Keln – Herta 0:1 (0:1)
(Ibišević 43)

[/stextbox]

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter