14
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BRUTALAN I NEVEROVATAN POGLED NA TABELU: Ovo nije viđeno u istoriji srpskog fudbala (FOTO)

Objavljeno: 27.02.16 u 23:35

Sezona koja se jednostavno rečeno može opisati kao – neponovljiva.

Letimičan pogled na tabelu pruža nam informaciju da je Crvena zvezda ubedljivo prva. No, tek ako se malo dublje udubite, shvatićete koliko su crveno-beli u stvari iznad ostatka lige.

No, krenimo redom:

Crvena zvezda ima 68 bodova, što je za 27 više od drugoplasiranog Borca sa 41.

A isti taj Borac ima 22 boda viška u odnosu na poslednjeplasirani Rad. Nije potrebna nikakva posebna matematika – drugoplasirani tim prvenstva je šest kola pre kraja preliminarnog dela takmičenja bliži borbi za opstanak nego borbi za titulu?!

Isto tako, kada biste sa Zvezdinog salda oduzeli bodovnu razliku između Borca i Rada, tim sa Marakane bi još uvek bio prvi – i to ubedljivo!

Dalje, u opticaju je ostalo još 18 bodova, što znači da, u ovom trenutku, Zvezda ima pet bodova prednosti „u džepu“ pred plej of (Borac maksimalno može smanjiti na -9, ali za to je potrebno da pobedi preostalih šest mečeva, a da Zvezda sve izgubi).

Dakle, u narednih šest mečeva, Zvezda praktično igra za zalihu u plej-ofu, a ona, pod uslovom, naravno, da pobedi sve do kraja, može otići i na čitavih 15 bodova – poslednje kolo Zvezda gostuje u Čačku.

Uzevši u obzir formu u kojoj se nalazi tim Miodraga Božovića, te kvalitet pojedinaca, kao i timski, ne bi bilo nelogično očekivati da ta prednost do kraja prolećnog dela bude još i veća.

Naravno, teško je očekivati da ta razlika u narednih šest mečeva poraste na 42 boda, koliko je potrebno kako bi i matematički crveno-beli obezbedili titulu pre početka plej ofa, ali je vrlo verovatan scenario da će Zvezdi biti dovoljna pobeda na početku doigravanja kako bi mogla zvanično da ponese epitet prvaka države.

Takođe, još jedan kuriozitet i slika koju verovatno nećemo imati prilike da vidimo ponovo skorije – šest kola pre plej ofa, tačnije 24 kola od početka sezone, Partizan zauzima šesto mesto, i za drugoplasiranim Borcem iz Čačka zaostaje pet bodova, a za Crvenom zvezdom 32?!

Iako je trka za šampiona države večeras verovatno i definitivno rešena, borba od 2-9 mesta, na kom se nalazi Mladost iz Lučana sa pet bodova manje od Partizana, biće itekako zanimljiva, pre svega zato što crno-bele očekuje nekoliko veoma teških mečeva (Čukarički i Javor u gostima, te Voždovac i (uslovno rečeno) lakši Radnik i Mladost u Humskoj) u izuzetno nezgodnom trenutku.

Ostaje da se vidi kako će se Partizan oporaviti nakon današnjeg poraza, te koliko ostatak lige (Borac, Vojvodina, Čukarički pre svih) mogu da izdrže u trci sa Partizanom.

No, pre svega toga crno-beli igraju sa Radničkim iz Niša na domaćem terenu 2. marta u okviru kupa, da bi tri dana nakon toga u Nišu igrali protiv istog rivala – u – verovali ili ne – borbi za četvrto mesto.

Za nevericu… Ili za istoriju. Zavisi sa koje strane Topčiderskog brda gledate.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0

14 Komentara

  1. Koliko je jaka pokazala je u derbiju, a na koji nacin, to je svima jasno. Jedva cekam kvalifikacije, pa da onda cujem misljenja cigana genijalaca koji su trenutno u letu visoko visoko. Znaju i oni,videli su sve u derbiju, ko i kako igra sa tek oformljenim timom i sa ekipom koja je na okupu toliko vremena,zbog toga ih i hvata muka jer im je samopouzdanje vec poljuljano posle derbija. Ja se nadam da ce popularni grof ostati na klupi i sledecu sezonu,pa da vidimo koliko je zapravo bolji od Tomica. Partizan i Tomic ce se tek pokazati,a to je vec pokazao u derbiju na „najtezoj“ utakmici protiv marsovske sile zvezde i sudija. Bravo majstori i samo napred, verujem u vas 200%. Ponosan Partizanovac. PFC Forever !

    0
    0
    Odgovori
  2. je to sto ce se sledeci derbi igrati na JNA ,Zvezda docekuje drugu,trecu,cetvrtu i petu ekipu a gostuje sestoj,sedmoj i osmoj.

    0
    0
    Odgovori
  3. za vreme hiljadugodisnje vladavine miljana miljanica koje je to rezultate imala reprezentacija, pitanje za mandova genijalca

    0
    0
    Odgovori
  4. da nam je liga dobra ovolika razlika nikada nebi bila ,nije zvezda toliko jaka koliko su svi ostali jadni i bedni

    0
    0
    Odgovori
  5. nije ovo ni Vuciceva tabela niti je sudija kriv za poraz partizana, neturalan sam ovde, zvezda igra najbolji fudbal, partizan je igrao do pre 2 godine i to je cinjenica. niko ne pominje radnicki iz Nisa koji je do pre 2 sezone igrao srpsku ligu, a sad nema poraz ni od jednog kluba iz play-off a. za dve godine ce opet partizan da bude prvi, pa zvezda opet i tako u krug. novi sad, nis, i ostali gradovi nikad nece videti titulu i to je takodje cinjenica.
    ako Vam je do fudbala gledajte premier ligu, bundesligu, primeru itd. jadna nam je zemlja.. tu je gde je za bolje i nije. pozzzzz

    0
    0
    Odgovori
  6. Sve ovo isto imas da vidis i sledece sezone jer mi smo najveci jer mi smo svedski i evropski prvaci,zato mali klubovi ovakvoj instituciji nemogu da pridju.

    0
    0
    Odgovori
  7. Prosto je neverovatno sa koliko ponizenja se autor ovog tekst odnosi prema Velikanu kakav je Radnicki iz Nisa. Ne bi bilo lose da se malo informisete i da shvatite da Srbija nije samo Beograd! Sramota

    0
    0
    Odgovori
  8. Zveada se upravo vraca sa mesta gde vlada veciti sneg i led ,to ste zaboravili preko noci ali nece dugo moci tako.Na takav nacin doci do pobede je sramno i imace velike posledice po fudbal koji je i ovako katastrofa.Zasto ovako sudjenje ,zbog cegase sudi ovako kada je Zvezda prva.

    0
    0
    Odgovori
  9. To znaci da ce CZ osvojiti ligu sampiona sa pola gasa, jel da? Sto hocete da kazete sa ovim, da je zvezda nevjerovatno dobar tim ili da su ostali losi? Prestanite pisati ovu glupu statistiku jer zaista ovo nema veze sa mozgom. Kad udju u grupnu fazu lige sampiona onda velicajte ucinak, mislim isto i na partizan, sve je to jad i bijeda…
    Batalite ove glupe statistike i pocnite da pisete nesto normalno.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter